perjantai 18. elokuuta 2017

Kasvihuoneen Chilit ja Tomaatit – Sadonkorjuu Naga Morichista Charapitaan


Kasvihuoneen Sato Kypsyy – Rocoto, Jalapeno ja Villichili Tuloskunnossa

Kasvihuoneessa alkaa olla sadonkorjuun aika! Tomaatit ja chilit kypsyvät hyvää vauhtia, vaikka kesä oli hieman tavallista viileämpi. Nyt on aika tarkastella, miten eri lajikkeet ovat pärjänneet.


Naga Morich

Naga Morich -chilit ovat alkaneet kypsyä. Vaikka osa sadosta on vielä pientä ja sijaitsee latvuksissa, ensimmäiset kypsät hedelmät ovat jo valmiita poimittavaksi.

Naga Morich kypsyy


Persikka Rocoto

Persikka Rocoto on alkanut kypsyttää satoaan. Tämä lajike on tunnettu makeasta ja hedelmäisestä maustaan, ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi leivän päälle tai salaatteihin.

Persikka Rocoto kypsyy


Jalapeno

Jalapenon ensimmäiset hedelmät ovat valmiita poimittavaksi. Tämä klassinen chililajike sopii erityisesti täytettyihin tai grillattuihin ruokiin.

Jalapeno kypsyy


Villichili Charapita

Villichili Charapita tuottaa valtavasti pieniä, erittäin aromaattisia marjoja. Tämä lajike tunnetaan yhtenä maailman kalleimmista chileistä.

Charapita villichili kypsyy


Rocoto Montufar

Rocoto Montufar on myös kypsymässä hyvää vauhtia. Tämä lajike tunnetaan suurikokoisista ja mehukkaista hedelmistään, jotka sopivat erityisesti täytettyihin ruokiin.

Rocoto Montufar kypsyy


Laukaus Tomaatti

Kasvihuoneen ulkopuolella kasvanut Laukaus tomaatti tuottaa reilusti hedelmää. Tämä lajike sopii erityisen hyvin Suomen kesän vaihteleviin sääoloihin.

Laukaus tomaatti kypsyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti