Kasvihuoneen Sato Kypsyy – Rocoto, Jalapeno ja Villichili Tuloskunnossa
Kasvihuoneessa alkaa olla sadonkorjuun aika! Tomaatit ja chilit kypsyvät hyvää vauhtia, vaikka kesä oli hieman tavallista viileämpi. Nyt on aika tarkastella, miten eri lajikkeet ovat pärjänneet.
Naga Morich
Naga Morich -chilit ovat alkaneet kypsyä. Vaikka osa sadosta on vielä pientä ja sijaitsee latvuksissa, ensimmäiset kypsät hedelmät ovat jo valmiita poimittavaksi.
Persikka Rocoto
Persikka Rocoto on alkanut kypsyttää satoaan. Tämä lajike on tunnettu makeasta ja hedelmäisestä maustaan, ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi leivän päälle tai salaatteihin.
Jalapeno
Jalapenon ensimmäiset hedelmät ovat valmiita poimittavaksi. Tämä klassinen chililajike sopii erityisesti täytettyihin tai grillattuihin ruokiin.
Villichili Charapita
Villichili Charapita tuottaa valtavasti pieniä, erittäin aromaattisia marjoja. Tämä lajike tunnetaan yhtenä maailman kalleimmista chileistä.
Rocoto Montufar
Rocoto Montufar on myös kypsymässä hyvää vauhtia. Tämä lajike tunnetaan suurikokoisista ja mehukkaista hedelmistään, jotka sopivat erityisesti täytettyihin ruokiin.
Laukaus Tomaatti
Kasvihuoneen ulkopuolella kasvanut Laukaus tomaatti tuottaa reilusti hedelmää. Tämä lajike sopii erityisen hyvin Suomen kesän vaihteleviin sääoloihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti