Elämys Chilifestissä – Tulisen Ruuan ja Chilikasvatuksen Juhla
Lauantaina suuntasin Tampereen Chilifest-tapahtumaan maistelemaan tulista ruokaa ja nauttimaan chilikulttuurin tarjonnasta. Tapahtuma osoitti, kuinka paljon chilin kasvatus ja käyttö ovat Suomessa yleistyneet viime vuosina. Suurilla elintarvikeyrityksilläkin alkaa olla valikoimassaan yhä tulisempia vaihtoehtoja.
Chiliyhdistyksen Kojulla
Chiliyhdistyksen kojulla oli mahdollisuus kokeilla onneaan arvonnassa, josta tarttui mukaan chilinsiemeniä ja yhdistyksen pipo. Tunnelma kojulla oli leppoisa, ja chiliharrastajat pääsivät vaihtamaan kokemuksiaan kasvatuksesta.
Ruokakojujen Antimet
Tapahtumassa oli tarjolla monipuolisesti ruokaa, tulisista hampurilaisista aina erikoisempiin chiliruokiin. Itse maistoin Poppamiehen hampurilaisen, joka oli juuri sopivan tulinen. Yllättävää kyllä, myös 7-vuotias poikani söi ensimmäistä kertaa chilillä maustettua ruokaa, ja hampurilainen maistui hänellekin.
Chilifestin Näytöskeittiö
Chilifestin näytöskeittiössä kokit valmistivat ruokiaan samalla, kun yleisö seurasi kiinnostuneena. Tämä tarjosi inspiraatiota kokeilla uusia chiliruokareseptejä kotona. Monipuolinen ohjelma teki tapahtumasta viihdyttävän ja opettavaisen kaikille chilin ystäville.
Heinän Pentin Chilisato
Heinän Pentillä oli tarjolla valtava määrä chilejä. Hänen kasvatuksensa olivat vaikuttavat, erityisesti näin pienimuotoisemman chiliviljelijän näkökulmasta. On inspiroivaa nähdä, mihin chilejä kasvattamalla voi päästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti