lauantai 26. elokuuta 2017

Kauden 2018 aloitus

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Kausi 2017 alkoi vähän myöhässä ja kesä ei todellakaan ollut mikään hellekesä, joten tällä kaudella ollaan noin 2-4 viikkoa myöhässä normaali kesään verrattuna. Samoin aika kauden alussa oli todella huonosti aikaa panostaa kauteen. Chiliä, tomaattia ja kurkkua on koko kesä saatu kasvihuoneesta, mutta pääsato alkaa kypsymään vasta pian.
Vesiviljelykokeilu on ollut oikein onnistunut ja laajenee ensikesänä vielä enemmän. Jos lämpimiä päiviä olisi ollut enemmän, niin olisi todella huippusato vesiviljelystä, mutta kyllä nytkin päästään todella reiluun satoon, eli toisin sanoen chiliä tulee paljon enemmän, mitä itse pystyy vuoden aikana syömään.

Kausi 2018

Kauteeen 2018 on aikaa panostaa paljon paremmin, osa esikasvatuksistakin on jo aloitettu. Rocoto chiliä tulee kasvamaan todella monia lajikkeita, tällä hetkellä eri lajikkeita on noin 50 kappaletta, toki kaikkia ei ole vielä laitettu kasvamaan, mutta laitetaan. Hulluudensuuruuden iskiessä on ajatuksena ollut laittaa ensikaudelle kasvamaan 100 kpl Rocotoa ja 60 kpl C.chinense lajin chiliä. Tuon 160 lajikkeen lisäksi tulee vielä kasvamaan villichiliä arviolta 30 eri lajiketta.
Rocotot on tarkoitus pitää talven ajan hyvässä kasvussa, mutta tarvittaessa ne pidetään leikkaamalla sen verran pienenä, että tilavaatimukset ei kasva aivan älyttömiksi. Kuitenkin kevättä kohden saadaan kasvu niin hyvään vauhtiin, että Rocotot ovat valmiita satoamaan, heti kun ilmat antavat mahdollisuuden ulos siirtoon.
Ajankohta on aikainen, mutta Rocotot tekevät suuremman sadon, kun kasvi on vähän vanhempi. Talven yli säilytetyt Rocototkin tekevät paljon suuremman sadon, kun ensimmäisenä kesänä.
Nyt Rocotoita on itämässä 36kpl ja mahdollisesti tämän viikonlopun aikana laitetaan toinen 36kpl itämään. Chilit kasvavat 120x120x200cm kasvatusteltassa. Arvonta 2Valaistuksesta vastaa 300W LED-Kasvivalaisin, tehokkaalla valaisimella varmistetaan, että chilit kasvavat heti alusta asti tukeviksi ja hyvinvoiviksi taimiksi. Valaisustehon ollessa riittävä, chiliä ei tarvitse uudelleenistutuksen yhteydessä istuttaa syvemmälle. Samalla valaisimella onnistuu hyvin myös sadon kypsyttely sisällä, jos kasvukausi ei tahdo ulkona riittää.
Kuva teltasta valaisin päällä. Valo ei ole aivan noin punaista, mutta kamera haluaa sitä korostaa.Arvonta

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti