sunnuntai 27. elokuuta 2017

Vielä on kesää jäljellä

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Vielä on kesää jäljellä, ainakin kasvihuoneessa, kahtena viime kautena kasvihuonekausi on lopetettu 9 lokakuuta. Eli vielä pitäisi olla kasvihuoneessa kautta jäljellä 1,5 kuukautta ainakin. Toivottavasti lämpötilat tästä vielä paranisivat, lämmin syksy saa kasvihuoneessa kaikki kypsymään huomattavasti nopeammin, kun tälläisella viileydellä.
Itse olen odotellut lämmintä syksyä, monena vuonna on mielestäni säätilat muuttuneet viileästä lämpöiseen tai päin vastoin monesti, kun Amerikassa on alkaneet hurkaanit jylläämään, nyt saisivat sekotella ilmamassoja niin, että syksy olisi oikein kesäinen ja lämmin. Tämä ennustus on samaa luokkaa, kun sammakkomiehen ennustukset, ei mitään tieteellistä pohjaa, mutta pakkohan se on jossakin välissä kesää olla lämmintäkin, eikä sitä lämpöä ainakaan vielä ole näkynyt.

Kaudella 2015 kasvihuonetta ei syksyllä lämmitetty, ensimmäinen kunnon pakkasyö oli 9 lokakuuta, jonka jälkeen kasvihuoneessa näytti tältä.
Aji

Kausi 2016 loppui 10 lokakuuta, mutta se olisi loppunut paljon ennemmin, jos pakkasöitä olisi torjuttu kasvihuonetta lämmittämällä. Allaolevassa kuvasssa viimeinen sadonkorjuu kaudelta 2016. Kuvassa on noin 10% koko viimekauden sadosta. Satoa tuli viimekaudelta noin 50kg chilä, mikä on mielestäni ihan hyvin 18m2 kasvihuoneesta.
Pesu


Kaudella 2017 ehkä päästään samoihin satomääriin, kun viime kaudella, vaikka pahasti myöhässä ollaankin. Kautta periaatteessa voidaan jatkaa niin pitkään, kun on tarvis, mutta jossakin välissä tulee vastaan se raja, koska ei ole enää järkevää jatkaa lämmitystä.

2 kommenttia:

  1. Minkälaista yölämpötilaa pidät nyt kasvihuoneessa? Ensimmäinen lämmityssyksy menossa, enkä ihan tiedä mikä riittää tomaatin, paprikoiden ja chilin kypsymiseen...

    VastaaPoista