maanantai 28. elokuuta 2017

Vesiviljelyn Voima – Hurjat Chilinvartet ja Bonsai-ideat


Vesiviljelyn Voima – Hurjat Chilinvartet ja Bonsai-ideat

Vesiviljely on osoittanut voimansa chilien kasvatuksessa, sillä kasvien kasvuvauhti on selvästi nopeampi kuin perinteisessä multaviljelyssä. Tämä on johtanut siihen, että osa chileistä on kasvattanut niin vahvat ja puumaiset varret, että ne ovat halkaisseet vesiviljelypurkit kokonaan. Seuraavassa esittelen tämän kauden mielenkiintoisimmat havainnot vesiviljeltyjen chilien parissa.


Vahvat varret ja rikkoutuneet purkit

Vesiviljelyssä olevat chilit, kuten Jalapeno ja Limon, ovat kehittäneet poikkeuksellisen paksut varret. Kuvassa näkyy yksi näistä valtavista varsista, joka on halkaissut vesiviljelypurkin koko matkalta. Tämä ilmiö havainnollistaa vesiviljelyn tehokkuutta kasvien ravinteiden saannissa.

Chilin varsi halkaissut vesiviljelypurkin


Jalapenon kasvuvoima

Jalapeno on yksi tehokkaimmin kasvavista lajikkeista vesiviljelyssä. Sen varsi on niin paksu, että se on rikkonut kasvupurkin kokonaan. Jalapeno on myös tunnettu tuotteliaisuudestaan, joten sen viljely vesiviljelyssä on erinomainen valinta suurta satoa tavoittelevalle.

Jalapenon halkaisema vesiviljelypurkki


Bonsai-ideat chilin varrelle

Osa chileistä, kuten Limon, on kehittänyt niin kauniin ja puumaisen varren, että ne siirretään sadonkorjuun jälkeen multaan talvehtimaan. Näistä chileistä on tarkoitus muotoilla bonsai-puita talven ajaksi. Bonsai-chilit eivät ainoastaan ole upean näköisiä, vaan ne voivat myös tuottaa pienen sadon seuraavalla kasvukaudella.

Limon chili vesiviljelyssä


Vesiviljelyn edut chilinkasvatuksessa

  • Nopea kasvu: Vesiviljely mahdollistaa nopeamman kasvun ja vahvemmat kasvit verrattuna multaviljelyyn.
  • Parempi ravinteiden saanti: Kasvit saavat tasapainoisesti ravinteita koko kasvukauden ajan.
  • Bonsai-mahdollisuudet: Vesiviljellyt chilit voi muuttaa bonsai-puiksi talven ajaksi, mikä lisää kasvatuksen monipuolisuutta.

Seuraa blogiani saadaksesi lisää vinkkejä chilien vesiviljelyyn ja muihin mielenkiintoisiin kasvatustapoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti