lauantai 12. elokuuta 2017

Kosteuden torjunta kasvihuoneessa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!



Syksyn lähestyessä ongelmana kasvihuoneessa ei ole niinkään viileys, vaan enemmänkin ilmankosteus. Ilmankosteuden ollessa suurimmillaan, käy helposti niin että tuuheisiin kasveihin iskee hometaudit. Härmä ja muut homeet tappavat kasvit erittäin tehokkaasti. Homeitiöt leviävät kasvihuoneessa todella nopeasti, jos kosteutta on paljon ja kasvusto tiivistä.
Ensimmäinen keino homeiden torjuntaan on kasvuston harventaminen, tomaateista ja chileistä kun poistaa noin puolet lehdistä, niin samalla saadaan kasvikin paljon ilmavammaksi, eikä hometta tule ollenkaan niin herkästi. Itse poistelen lehtiä noin puolet chileistä, tasaisesti jokapuolelta, niin kasvustossa pääsee ilma liikkumaan. Alimpien marjojen alapuolelta voi surutta poistaa kaikki lehdet, koska chili yhteyttää alaspäin.

Kasvihuoneesta kannattaa kosteutta poistaa koneellisesti, jos kosteutta on tiivistynyt kasvihuoneen seinälle. Itse asensin kanavapuhaltimen puhaltamaan ilmaa katonrajasta suoraan ulos.
Kanavapuhallin airsec ttpaKanavapuhaltimen asennukseen ei paljon vaivaa käytetty, roikkuu katossa ilmastointiteipin varassa, samoin putkien saumat tiivistettiin ilmastointiteipillä.
Kasvihuone

Kanavapuhaltimen lisäksi kasvihuoneessa on 18” pöytätuuletin pitämässä ilman liikkeellä, nyt ainakin tuntuu siltä, että kosteuden määrä on pudonnut reilusti, nyt ilmankosteus on noin 70%, tuota pienemmäksi sitä taitaa olla vaikea saada, koska se alkaa olemaan jo aikalailla samoissa lukemissa, kun ulkona.
Kasvihuone 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti