tiistai 8. elokuuta 2017

Chilit nopeammin kypsäksi

Syksy on jo ovella ja moni chilinkasvattaja miettii, että miten pystyisi nopeuttamaan jo olemassaolevien marjojen kypsymistä.

Varsinkin kasvihuoneessa, missä ei lämmytyksellä kasvatuskautta jatketa, niin tulee pian kiire saada chilit kypsäksi.

Yksi hyväksi havaittu keino on turhan lehtimassan karsiminen. Ensin poistetaan kasvista kaikki lehdet, missä on jotakin ongelmaa, kellastumista, mekaanista vauriota ym.

Chili yhteyttää alaspäin, kuten tomaattikin, mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Kaikissa oksissa, missä on marjoja kypsymässä, katsotaan alimpana oleva marja, jonka alta poistetaan kaikki lehdet. Nämä lehdet eivät kuitenkaan vaikuta marjojen kypsymiseen.

 

Kaikki chilinsiemenet 2,5€/10kpl. Chilinkasvattajat.com verkkokaupasta!

 

Kuva on vähän huono, mutta kyllä siitä suunnan näkee. 

Nopeuta

 

Lisäksi olen huomannut kokemuksesta, etta kypsyminen nopeutuu huomattavasti, kun lehtimassaa on vähemmän. Juuret nostaa vettä ja ravinteita entiseen malliin, mutta osa lehdistä on poissa kuluttamassa näitä voimavaroja ja ne ohjautuvat marjojen kypsymiseen.

Itse poistan vielä huonokuntoisten ja alalehtin poiston jälkeen noin 1/3 kaikista lehdistä. Valitsen ne vanhimmat ja suurimmat lehdet poistettaviksi. Sadon nopeutuneen kypsymisen huomaa selvästi.

Jos lannoitteina on esim: Chili Plus, tai vastaava, missä pystyy annostuksella muuttamaan typen määrää, niin typpilannoitus kannattaa jo jättää minimiin, niin kasvin voimat eivät mene kasvin kasvuun enää tässä vaiheessa. Itse lannoitan tässä vaiheessa kesää NPK-arvo 8-6-30. Eli pelkkää Chili Plus Satoa EC.3.0 vahvuudella.

Pian laitetaan ensikauden chilit itämään, siemenet suomalaisesta verkkokaupasta, klikkaamalla tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti