tiistai 29. elokuuta 2017

Chilinkasvatuksen Menestyslajikkeet – Naga, Jalapeno ja Persikka Rocoto



Chilinkasvatuksen Menestyslajikkeet – Naga, Jalapeno ja Persikka Rocoto

Chilinkasvatus on täydessä vauhdissa, ja sadon kypsyminen etenee hienosti. Tässä päivityksessä esittelen kolme upeaa lajiketta: *Naga*, *Jalapeno* ja *Persikka Rocoto*. Näiden chilien kypsymistä on ilo seurata, ja niiden mahtava maku palkitsee kaikki kasvatusponnistelut.


Naga – Tulinen ja Aromaattinen

Nagan kypsyminen on loppusuoralla, ja marjojen väri alkaa olla täydellinen. Vielä odotellaan, että kaikki marjat saavat yhtenäisen värityksen. Naga tunnetaan voimakkaasta tulisuudestaan ja täyteläisestä aromistaan, mikä tekee siitä suosikin tulisen ruoan ystäville.

Naga chili kypsymässä


Jalapeno – Klassikko Tuoreena ja Vihreänä

Jalapenossa kypsyy satoja podeja, ja sen latva on täynnä uusia, pieniä podin alkuja. Tämä chili on erinomainen valinta tuorekäyttöön, erityisesti vihreänä. Jalapeno on monikäyttöinen chili, joka sopii kaikkeen salsoista täytettyihin chilipodeihin.

Jalapeno kypsymässä


Persikka Rocoto – Herkku Leivän Päällä

Persikka Rocoto kypsyttelee satoaan hienosti. Tämä lajike on tunnettu erityisen pehmeästä ja makeasta maustaan, joka tekee siitä täydellisen lisän esimerkiksi leivän päälle. Rocoton lihaisa rakenne ja mieto tulisuus tekevät siitä monipuolisen ruoanlaitossa.

Persikka Rocoto kypsymässä

Chilinkasvatuksen Vinkkejä

  • Varmista oikeat kasvuolosuhteet: Tarjoa tarpeeksi valoa ja tasainen lämpötila chilien kasvulle.
  • Käytä laadukkaita lannoitteita: Ravinteiden oikea tasapaino tukee chilien satoisuutta ja makua.
  • Poimi marjat oikeaan aikaan: Esimerkiksi Naga ja Rocoto kannattaa poimia täysin kypsinä, kun taas Jalapeno on herkullisimmillaan vihreänä.

Seuraa blogiani saadaksesi lisää vinkkejä chilinkasvatukseen ja löydä parhaat lajikkeet seuraavalle kaudelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti