keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Koska tomaatti latvotaan?

Osta heti, klikkaamalla mainosta!

Tomaatin latvontaan on monta eri “oikeaa” aikaa, riippuen siitä, keneltä kysyy. Monesti olen lukenut ja kuullut, että heinäkuun lopussa tomaatin latva katkaistaan, niin tomaatti keskittyy pituuskasvun sijaan olemassa olevien tomaattien kypsyttämiseen.
Ylimmän tomaattitertun yläpuolelle olisi hyvä jäädä 2-3 lehteä, koska tomaatti yhteyttää alaspäin, eli tomaattitertun yläpuoleiset lehdet kypsyttävät hedelmät. Alemman tomaattitertun alapuolelta voidaan poistaa kaikki lehdet.
Toiset taas sanovat, että kun tomaatissa on 3-4 kukka tai hedelmäterttua, niin siinä vaiheessa latva poikki, niin kerkeää kypsymään. Itsellä tomaateissa on kaikissa 4-5 terttua ja rupeaa olemaan heinäkuun loppu, niin molemmat sattuvat samaan aikaan.
Eilen katkoin kaikista tomaateista latvat kuvassa näyttää siltä kun latva olisi revitty hampailla irti. Leveä hymylatvat

Kirsikkatomaattitomaatti

Runkotomaattitomaatti2

Runkotomaattitomaatti3

Luumutomaattitomaatti5

Omaa silmää miellyttää Aji Cristallin ylöspäin kasvavat marjat.cistal

1 kommentti:

  1. Tomaatit olen latvonut vähän miten sattuu, mutta yleensä ainakin toinen noista ohjeista on toteutunut. :) Chilipuska kasvaa kasvilampun alla keittiössä, ulos en tänä vuonna vienyt, kun edellisenä kesänä kirvat onnistuivat tappamaan pelastusyrityksistä huolimatta silloisen chilini.

    VastaaPoista