keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Open Live Writer

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Windows Live Writerin lakattua toimimasta bloggerin kanssa, on uutta toimivaa ohjelmaa blogin kirjoitukseen etsitty kissojen ja koirien kanssa. Linux puolellakin olen muutamaa softaa testannut, mutta en ole vielä toimivaan törmännyt.
Nyt Chilitunari vihjasi Open Live Writer ohjelmasta facebookin puolella, tämähän on ulko-asultaan ja toiminnoiltaan päällepäin aivan täysi kopio Windows Live Writer ohjelmasta, mutta sillä erotuksella, että tämä toimii Bloggerinkin kanssa.
Tämä ohjelma on varmasti pelastus monelle blogin kirjoittajalle, voi keskittyä kirjoittamiseen, koska ohjelma automaattisesti laittaa kuviin vesileiman, säätää koon ym ym.
Kuvankaappaus ohjelmasta:olw
Blogin kirjoittamiseen käytetystä ajasta puolet ainakin menee kaikenlaiseen turhaan säätelyyn, siitä ajasta suurin osa säästyy, hyvän ohjelmiston takia. Blogiakin viitsii päivitää vähän useammin, kun se ei ole tylsää kuvan koon säätelyä ja muuta asettusten laittamista.
Open Live Writterissa riittää, kun laitat kerran kuvalle koon, kehykse, vesileiman ym ja klikkaat aseta oletukseksi. Sen jälkeen jokainen lisättävä kuva tulee samoilla asetuksilla automaattisesti.

Asiasta aivan toiseen…

Ulkona on –27 astetta pakkasta ja se pakkanen tahtoo tulla varastoonkin, missä chilintaimet ovat kasvamassa kesää varten. Esikasvatustilassa lämpömittari näytti hetkisitten +3,5 astetta. Tuo rupeaa jo olemaan niin lähellä pakkasta, että laitoin lämmitystä päälle, niin ei ainakaan pakkasen puolelle pääse.
Esikasvatustilan chilit ja tomaatit ovat niin hyvässä kasvuvauhdissa, että lämpöjä pidetään tarkoituksellakin vähän alempana. Tuolla lämpötilan alhaisuudella pystyy aika hyvin vaikuttamaan kasvunopeuteen, eikä noilla ensimmäiseksi laitetuilla taimilla ole mikään kiire kasvaa metrisiksi puskiksi vielä tässävaiheessa.

Viimekesänä rakennettu kasvihuone näytti ja tuntui aika kylmältä, kun ulkona oli –27 pakkasta. Kasvihuone oli noin yhden päivän projekti ja hintaa sille tuli 36€. Oletuksena oli, että jos se yhden kesän kestää, niin sitten seuraavalle kesälle uusi, isompi kasvari.
Kasvihuone tehtiin vanhasta koiranhäkistä, mihin tehtiin vanhoista kakkosnelosista kattotuolia neljä kappaletta ja laitettiin kasvihuonemuovi päälle. Vieläkin siinä näyttää muovit olevan paikoillaan ja jos kestää ensikesään, niin olen vähän ajatellut sinne laittaa kurkkua kasvamaan.
Chileille on tulossa uusi 18m2 vimpanpäälle oleva kasvihuone, Akiro oy:ltä keväällä. Olen ajatellut, että mukavaa, kun kasvihuoneessa ei ole niin ahdasta, kun viimekesänä, mutta jos eri chililajikkeita on sata erillaista kesällä, niin…
Mutta onhan minulla tilaa yhteensä kolmelle 18m2 kasvihuoneelle, jos tämä homma lähtee aivan käsistä, tonttia on yhteensä 5300m2, niin eiköhän jossakinvälissä ole kasvihuonetilaa niin paljon, että ei tule ahdasta.kasvihuone
chili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti