perjantai 20. marraskuuta 2015

Villichilien idätys

 

villit

Lautalle laitettiin itämään vähän harvinaisempia chilinsiemeniä.

Chilit:

  • C.Chacoënse - CO 1403
  • C.Lanceolatum
  • C.Baccatum var. Baccatum - Mini mini
  • Baccatum var. Baccatum - ”NOT topgirl”
  • C.Chacoënse - CO 4392
  • C.Baccatum var. Baccatum - PI 439361
  • Täti-E:n Senegalin chili
  • C.Chacoënse – CAP 499
  • C.Frutencens - Duke Pequin
  • C.Chinence – Charapita
  • C.Chacoënse var. Exile
  • C.Baccatum var. Baccatum – Pea

 

 

 

 

Toiselle lautalle itämään lähti joukko supertulisia Capsicum chinense lajin chilejä.tuliset

Supertuliset:

  • Pink Habanero(Capsicum chinense)
  • 7 Pot(Capsicum chinense)
  • Chocolate Fatalii(Capsicum chinense)
  • Trinidad Perfume(Capsicum chinense)
  • Fatalii(Capsicum chinense)
  • Naga Morich(Capsicum chinense)
  • Carolina Reaper(Capsicum chinense)
  • 7 Pot White(Capsicum chinense)
  • 7 pot primo yellow(Capsicum chinense)

Myös vähän miedompia chililajikkeita on tulossa kasvatettavaksi, mutta ei laiteta niitä aivan vielä kasvamaan.

Tälläkin hetkellä kasvamassa on 23 eri lajiketta, mitkä ovat lautalta siirretty sirkkalehtisenä purkkiin.

3 kommenttia:

  1. Villichilien idättely, siinäpä ongelmalliset idättelyt. Täällä oli viime kaudella suuri määrä villejä itämässä, mutta eipä niistä monikaan lähtenyt. Moni tuntuu vaativan aikaa, lämpöä ja vaihtelua. Ongelmalliseksi homman tekee ensimmäiseksi siemenet jotka eivät välttämättä ole edes elinvoimaisia. Sitten saa taistella hometta ja levääntymistä vastaan. Idätys kivivillassa osottautui lopulta parhaimmaksi. Osa lähti itämään vasta kun kivivilla oli ollut välissä viikon verran rutikuiva. Gibberelliinihappoakin tuli kokeiltua, mutta sen vaikutus tuntui jäävän huonoksi vaikka vahvuuksia tuli nostettuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmaan kokeilla pudottaa termostaatin yö lämpötilaa. Siinä onneksi saa kellolla valittua kaksi eri lämpötilaa.

      Poista
  2. Tainnut eksyä tuo 'Pink Habanero' väärään kategoriaan. Tuo lajikehan on käytännössä täysin tuleton, todella vahva omalaatuinen maku kyseisessä lajikkeessa mutta tulisuus on tasoa 1.

    VastaaPoista