Osta heti, klikkaamalla mainosta! |
Toinen vaihtoehto on syksyinen alasleikkuu ja ikkunalla pitäminen. Yleensä chili pysyy hengissä näinkin, mutta sillon tällön aina jokunen kuoleekin valonpuutteeseen.
Habanero näytti tältä, ennen alasleikkuuta. Korkeutta 1.5 metriä ja leveyttä 2 metriä.
Ensin kerättiin kauden viimeinen sato talteen.
Sitten vaan reilusti puukolla varret poikki. Chili kasvattaa viikossa jo ensimmäisiä uusia lehtiä ja jatkaa kasvuaan. Kannattaa ottaa huomioon, että nyt kastelutarvekkin pienenee huomattavasti, koska vettä ei haihdu lehtien kautta juuri ollenkaan. Kannattaa olla varovainen kastelun kanssa. Ehkä paras mittari kosteuteen on purkin paino. Esimerkiksi tällainen iso altakastelupurkki, missä on rahkaturvetta, ei paina kuivana juuri mitään. Sitten kun multa on kunnolla märkää, niin paino lisääntyy helposti jopa kymmenellä kilolla.
Pääasiassa päivät ovat kuluneet lehtiä leikkurilla kerätessä, tonttia on noin 6000m2, joten lehtiäkin riittää ihan omiksi tarpeiksi.
Tapiksi leikkaamisessa kanssa kasvun jo hiivuttua, kannattaa olla varovainen. Omat chilit ovat lähes poikkeuksetta kuolleet tähän. Ne eivät tahdo kestää syksyllä näin rajua toimenpidettä. Tapiksi leikkaaminen kannattaakin yrittää ajoittaa hieman aikaisemmaksi ja tällöin juuristoon ei saisi koskea lainkaan.
VastaaPoistaToiselle Habanerolle, Bolivian Rainbowlle ja Rocoto Red Peruvianille tehtiin sama operaatio noin viikko sitten. Ne ovat ainakin puskeneet uutta lehteä reilusti. Pitää mustaa tuo, että pitäisi olla vielä kasvuvaiheessa, niin onnistuu paremmin.
PoistaJoo toisilla tuntuu onnistuvan. Katkaisu, juurien pesu ja karsinta. Ja seuraavalla viikolla jo puskee uusia lehtiä. :/
PoistaJos se johtuukin siitä, että en koske juuriin :D
Poista