lauantai 31. lokakuuta 2015

Tuliset hampurilaiset laadukkaista raaka-aineista

 

Näiden hampurilaisten kohdalla ei voida puhua roskaruuasta. Hampurilaisiin ei tule prosessoitua lihaa, eikä lisäaineita. Makukin on sitten sen mukainen, vie kyllä kielen mennessään.

Hampurilaisten sämpylöiden valmistusohje löytyy klikkaamalla tästä!

 

Pihvit hampurilaisiin valmistettiin possun sisäfileestä. Yhtä hyvin siihen käy possun ulkofile, naudan ulko tai sisäfile.1

 

Possun sisäfile leikattiin noin 2cm paksuisiksi siivuiksi.3

 

Ja nuijitaan noin puolen sentin paksuisiksi pihviksi.4

 

Pihvin pintaan suolaa, pippuria ja Rocoto chilijauhetta oman maun mukaan. Rocotoista kuivatusta ja jauhetusta jauheesta, ehdottomasti paras maku, mutta myös muut chilijauheet käyvät yhtä hyvin. Määrät tietenkin oman maun mukaan.5

 

Pannulle kannattaa laittaa tippa öljyä, koska sisäfile on niin rasvatonta, että se saattaa vähän tarttua.6

 

Itse laitoin väliin valkosipulimajoneesia, punasipulia, keltaista tomaattia. Mielestäni näin hyviä makuja ei saa peittää sinapilla ja ketsupilla, mutta se on makuasia. Väliin sopii kyllä hyvin myös tuore chili.7

 

Raaka-aineet on laadukkaita, niin makukin on kyllä kohdallaan. Kaikki maut maistuu erikseen syödessä, eikä voi verrata mihinkään mäkkärin hamurilais mössöihin. Näitä kun kerran maistaa, niin ei tee heti mieleen hakea hampurilaisia mistään muualta.8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti