tiistai 20. lokakuuta 2015

Kauden 2016 suuret suunnitelmat

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Kaudelle 2016 on suuret suunnitelmat, esikasvatus suoritetaan 9m2 tilassa. Tilaan tulee valaistusta hoitamaan kaksi 300W LED-Kasvivaloa. Valaisimien valon aallonpituus on suunniteltu optimaaliseksi kasveille, ja valaisimen tuottaman valon kasvi pystyy hyödyntämään kokonaan.
katto
Esikasvatustilaksi tulee vanha varasto. Varaston seinät ovat vanhaa tummaa paneelia ja betonia. Katto on betonia, ja se on väriltään musta. Testailin tilassa valaisimia, mutta mustat ja tummat pinnat imivät niin tehokkaasti valon itseensä, että hajavaloa ei juurikaan heijastunut, vaan kasvit olisivat saaneet ainoastaan suoraan valaisimesta tulevan valon.
Niinpä katto ja seinät maalataan valkoiseksi ja lattiaan mahdollisesti tulee valoa heijastamaan mylar-kalvo tai musta-valkomuovi heijastamaan ohimenevän valon takaisin kasveille. Seinien ja katon maalaamisella valoteho tilassa moninkertaistui ja tavallisen kattovalaisimen ollessa päällä. Muutos oli silminnähdenkin jo todella huomattava.

Koska edellinen kasvihuoneen koko oli 6m2, niin ensikaudelle on suunnitteilla 18m2 uusi kasvihuone. Vanhassa kasvihuoneessa kasveja oli yhteensä 30kpl, niin nyt olisi mahdollisuus noin 90 kasviin. Olen katsellut Akiro.fi verkkokaupan kaarikasvihuoneiden malleja ja hintoja. Kaarikasvihuone strong 18m2 näyttäisi omaan silmään hyvältä. Tilaakin olisi mahtavan paljon, eikä hintakaan ole paha.


Nopeastihan nämä purkit lisääntyy, vaikka vielä ei olekaan purkitettu kuin vasta Capsicum pubescens lajin chilejä.idatykset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti