tiistai 13. lokakuuta 2015

Tomaatit ensikaudelle

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Facebookin kasvihuoneviljelijät ryhmästä löysin Hiljan kehuvan tomaattilajikkeen, mikä on Hiljan papan pitkään kasvattama lajike, mistä on otettu joka vuosi siemenet talteen ja laitettu seuraavana kesänä taas kasvamaan. Hilja on itse jo viitenä vuonna kasvattanut kyseistä lajiketta ja ottanut aina siemenet talteen seuraavaa kesää varten.
Tomaatin ulkopinta on väriltään ruskea ja tomaatin rakenne on mielestäni vähintäänkin erikoisen näköinen. Jos pienintäkään ajatusta siitä, että mikähän lajike on kyseessä, niin kommentoi ihmeessä! Maku on kuulemma todella maukas ja herkullinen.papan-siemenet


outdoorGirl

Outdoor Girl tomaatti

Toiseksi lajikkeeksi on valittu Outdoor Girl tomaatti.
Outdoor Girl pitäisi olla erittäin hyvin viileässä kasvava ja menestyvä, suomessakin avomaalla/lämpimällä seinustalla.
Nämä saavat ensikesänä kasvaa ulkosalla.
 • Ulkoviljelyyn ruukussa, tai kasvihuoneessa
 • Tomaatit pyöreitä, keskikokoisia
 • Tarvitsee tukea
 • Esikasvatus: 8-10 viikkoa
 • Ulos, kun yölämpötila yli +8°C
 • Jätä varkaita 3—4 versoa, taimi kasvaa näin pensasmaiseksi.                                                  SanMarzano

                                                  San Marzano tomaatti

                                                  Kolmanneksi valittu San Marzano tomaatti pitäisi myös olla erittäin hyvin suomen kesässä kasvava lajike, mikä ei paljon kylmyyttä moiti.(Kunhan ei mene pakkaselle)
                                                  • Valaistus: Täysi aurinko
                                                  • Tomaatin koko 150-170g
                                                  • Kypsyminen 85-90 päivää
                                                  • Korkeus 120-180cm                                                  Vähän erillaisia tomaatteja tällä kertaa. Tuolle Hiljan siemenistä kasvavalle tomaatille kovat odotukset, mukava löytää tälläisiä perintönä siirtyneitä lajikkeita, mistä on parhaista tomaateista kerätty joka syksy siemenet talteen. Samalla siinä on jonkin verran tapahtunut jalostamista, ainakin kylmänkestävyyttä vastaan.

                                                  1 kommentti:

                                                  1. Voi johtua vaikka mistä kasvuolosuhteista, mutta minä petyin Outdoor Girliin. Maku on meillä melko mitätön eikä satoakaan ulkona paljon tullut. Mennyt kesä nyt oli mikä oli. Oranssi Sungold siinä vieressä teki enemmän satoa ja on paremman makuinen, ei kylläkään muistuta tavallista tomaattia. Niitä on kerätty vielä tänäänkin, vaikka mittarien mukaan pakkasta on ollut tällä mäelläkin monena yönä ja vesisaavissa siinä vieressä oli jäätä, tosin vain hilettä.

                                                   VastaaPoista