torstai 1. lokakuuta 2015

Chilijauheen valmistaminen

 

Kasvikuivuriin laitettiin pikkupojalle alimmainen rivi banaania ja kolme kerrosta Rocotoita ja ylähyllylle kokonaisia Aji Cristallia ja Cayenne Long Slimiä. banaaneihin ei tulisuus onneksi tarttunut.kaikki

 

Tämän näköistä tavaraa oli kasvikuvurissa , kun kuivuri oli 35 asteessa ja 8h kuivatusta takana. Vielä ei kuitenkaan ollut niin kuivaa, että chilit olisi voinut jauhaa jauheeksi.8h

 

26 tuntia kuivatusta takana 35 asteen lämpötilassa teki Rocotoista rutikuivia. 24h

 

Chilit vatkaimen lisälaitteessa, missä on kaksiteräinen terä, mikä on puukonterävä ja pyörii todella kovaa vauhtia.jauhatus

 

Hyvin meni chilit hienoksi jauheeksi, niiden ollessa rutikuivia. Eikä hieno chilijauhekkaan levinnyt ollenkaan ilman mukana.jauhettu

 

Muutamia vähän isompiakin paloja oli jäänyt jauheen sekaan, mutta siitä ei ainakaan minulle ole mitään haittaa, kaikki olisi mennyt hienoksi jauheeksi, jos olisi jatkanut jauhamista vähän pidempään.jauhe

 

Noin 700-800g rocotoita sai tämänkokoisen maustepurkin aivan täyteen. Chilit olivat ostotavaraa ja purkille tuli hintaa noin 30€. Hinnoissaan on, mutta on makukin sitä luokkaa, että se on joka pennin arvoinen.purkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti