torstai 9. huhtikuuta 2015

Tuliset sämpylät hampurilaisiin

Chilihampurilaiset pippuripihvillä.

Aineet:

  • 15dl kädenlämpöistä maitoa
  • 4 kpl kananmunia
  • 20 kpl cayanne chili
  • 150g Voita
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 rl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2dl vehnäjauhoja
  • Kukkura ruokalusikallinen merisuolaa
  • Sämpyläjauhoja niin paljon, etta taikina ei tartu käsiin



Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, kananmunat, sokeri ja hiiva.
Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sämpyläjauhot.
Kun taikina on vamis, niin lisää siihen chili ja vaivaa chilit jokapuolelle taikinaa.
Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Chilihampurilaissämpylät
Chilihampurilaissämpylät




Paloittele sopivan kokoisiksi.
Paloittele
Paloittele


Pyörittele sämpylöiksi.
Pyörittele sämpylöiksi.
Pyörittele sämpylöiksi.

Paistaminen

Paistetaan uunissa 200°C noin 10-12min.
Itsellä sämpylät turposivat, erittäin suuriksi, vaati uuniakin 35min.
Tuo 12 min varmaan riittää pienille sämpylöille.

Pippuripihvit

  • 1 kg paketti naudan jauhelihaa
  • Merisuolaa
  • Pippuria
Laita jauheliha kulhoon, perään reilusti suolaa ja pippuria myllystä. Säädä pippurimylly niin, että pippuri tulee vähän isompana rouheena. Laita vielä vähän lisää pippuria ja suolaa.

Ota lihaa puoli tl lautaselle ja laita mikroon 25s. Maista, jos pippuri pääsee kunnolla oikeuksiinsa, niin hyvä, jos ei, niin lisää pippuria reilulla kädellä. Toista niin kauan, että pippuria on tarpeeksi.


Hampparit

Itse laitoin väliin kaksi vahvaa siivua koskenlaskijaa.
Sinappia
Ketsuppia

Enkä ole ikinä parempia hampurilaisia syönyt.



Huom!

Tämä on iso ohje, minulla tuli isoja sämpylöitä 18kpl.(Voit myös puolittaa aineet ja tehdä vähän pienemmän taikinan)

1 kommentti:

  1. Ei varmasti tule noin paljon nestettä kuin 15dl, jos puolittaminen on liikaa suhteutettuna jauhon määrään!!!!!

    VastaaPoista