tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ötökäntunnistuskisa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!

Hain vielä varmuuden vuoksi Spruzit tuhohyönteisten torjunta-aineen. Valmistajan mukaan pitäisi tehota hyönteisiin, toukkiin ja muniin. Toivottavasti lähtee kaikki mahdolliset öttiäiset, kun kuppa töölöstä. Taidan kuitenkin muutaman varmistus suihkutuksenkin tehdä, jos kannasta pääsisi vallan eroon.


Valmistajan tekstiä

Luonnonmukainen Spruzit Tuhohyönteisten torjunta-aine on tehokas ja laaja-alaisesti vaikuttava ruiskute vahingollisten, imevien hyönteisten torjuntaan.
Spruzit on tarkoitettu sekä sisällä oleville viherkasveille että kaikille kasveille ulkona ja kasvihuoneessa. Spruzit sopii myös koristepuille, hedelmäpuille ja vihanneksille!

Se tuhoaa lehtikirvat, kilpikirvat, villakilpikirvat, harsosääsket, jauhiaiset , ripsiäiset, kovakuoriaiset, kaskaat, poppelin salaattikirvat, hernekääriäiset, kovakuoriaisten toukat, toukat, lehtipistiäistoukat, luteet , havupunkit, rhododendronin verkkoluteet sekä kehrääjäpunkit avomaalla, kasvihuoneissa, toimistoissa ja sisätiloissa kotona. Luonnonpyretriinin ja rapsiöljyn yhdistelmä torjuu hyönteiset, niiden toukat ja munat.Tältä se näyttää kameralla lähikuvassa. Pituutta noin 1-2mm.
Tunnistamaton vihulainen chilin lehdellä.
Tunnistamaton vihulainen chilin lehdellä.Sama kaveri mikroskoopilla kuvattuna.
Kuva mikroskoopilla
Kuva mikroskoopilla

Toinen kuva mikroskoopilla.
Kuva mikroskoopilla
Kuva mikroskoopilla

Linkkejä tuholaisten torjuntaan

Koristekasvien kilpikirvat

9 kommenttia:

 1. Ensimmäinen kuva näyttää nappikilpikirvalta, mutta jälkimmäiset eivät. Kipikirvalla on aina kilpi ja jalkoja ei sen alta pitäisi näkyä. Niihin ei myrkyt oikein vaikuta, ainakaan kosketukselliset, koska kilpi suojaa. Onneksi ne on helpompi poistaa manuaalisesti. Orkideoista ollaan poistettu ihan käsin ja kanta hävisi helposti. Villakilpikirva onkin sitten hankalampi, mutta manuaalisen poiston lisäksi kaipaa paikkojen öljyämistä. Tässä vaiheessa suosittelisin poistamaan ötökän käsin. Oliko näitä enemmänkin?

  Tuossa oli oma kuva nuoresta nappikilpikirvasta jonka kilpi oli vielä läpikuultava.
  http://chilitunari.blogspot.fi/2012/11/tieto-lisaa-tuholaisia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä näkynyt, kun kaksi. Ajattelin vaan, että jos on 3pv munista sykukypsäksi, tyyppisiä, niin niitä on pian paljon. Todella tiukasti oli lehdissä kiinni, joten ajattelin lehdestä jotakin imevän, joten silloin pitäisi Spruzitsin tehota.

   Poista
 2. Laitoin vielä kysymyksen luontoiltaan, katsotaan tuleeko varmuutta, kukas vihulainen on.

  VastaaPoista
 3. Pistin ihan mielenkiinnosta googlen kuvahakuun haun kasvituholaisista. Aika nopeasti löytyi mielestäni kovin samannäköinen ötökkä. Väittivät petopunkiksi, eli hyödylliseksi ötökäksi. Onko mahdollista? Onko taloudessa uusia kasveja jonka mukana kyseinen ötökkä olisi voinut tulla? Petopunkkihan ei elä kauaa jollei sillä ole ruokaa.

  http://yle.fi/uutiset/kasvituholaisia_napsivat_suomalaiset_petopunkit_kasvatetaan_forssassa/5377704

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen kuvassa ei taida olla mikään petopunkki, mutta kuvalla on ilmeisti jokin yhteys Biotukseen.

   Poista
  2. Mikroskooppikuvassa nuo silmät on kyllä niin kirvamaiset...

   Poista
 4. Sitten taas tämän kuvan mukaan sanoisin kirvaksi.
  http://biologia2oppimispvkirja.blogspot.fi/2013/05/13-sukupuolen-maaraytyminen.html

  Jukka, tuvassa oli kyllä pari viikkoa sitten leikkokukkia, joten kai sekin mahdollista, että petopunkki olisi tullut mukana.

  VastaaPoista
 5. Paju/porkkanakirva olisi aika lähellä myös...
  http://www.forestryimages.org/browse/detail.cfm?imgnum=5165059

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kyseessä lienee jokin kirva. :) Toivottavasti populaatio ei kasva.
   Täällä kirvoista on ollut riesaa ja olen jättänyt kirvoja sisältäneet chilit hetkeksi ulos +5 asteeseen ja sitten pessyt lehtipinnat painepullolla vettä suihkien. Katsotaan miten tämä riittää. Kokoaikaa ei viitsisi myrkytelläkkään.

   Poista