lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tuliset lihapiirakat / pasteijat

Erittäin helppo ja hyvä ruoka, mitä tekee kerralla vaikka vähän enemmänkin.

Tarvikkeet:
Chiliä(tulisuus ihan omien mieltymysten mukaan)
Jauhelihaa 700g
Lehtitaikina levyjä 3 pakettia(Valmiiksi kaulittuja)
Riisiä
Suolaa
Pippuria
Sipulia
Valkosipulia

Tässä on lidistä haettu chili/paprika mix, mitä käytettiin 3kpl punaisia chiliä.
Chiliä  ja jauheelihaa.
Chiliä  ja jauheelihaa.

























  Chilit pienitään.
Chilit pieneksi.
Chilit pieneksi.

























Paista jauheliha ja chilit paistinpannulla.
Jauheliha ja chilit paistumassa.
Jauheliha ja chilit paistumassa.



























Lisää sekaan valkosipuli ja sipuli.
Lisää sekaan valkosipuli ja sipuli.
Lisää sekaan valkosipuli ja sipuli.


























Jauhelihan ollessa jo melkein kypsää, lisää sekaan riisiä, oman maun mukaan, itse laitan reilun kourallisen, eli noin desin verran. Lisää pikkuhiljaa vettä, sitä mukaa, kun riisi sitä imee. Kun riisit on pehmoisia, niin täyte on valmista.
Riisit sekaan.
Riisit sekaan.


























Ota lehtitaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan.
Valmiiksi kaulituilla pääset vähän helpommalla.
Valmiiksi kaulituilla pääset vähän helpommalla.




Laita yksi levy uunipellille, asettele sille täytteet ja toinen levy päälle. Painellaan reunat kiinni kunnolla.
Täytetään.
Täytetään.


Paistetaan 225astetta noin 5-15min, niin että jonkunverran tulee väriä pintaan.
Ei kun syömään.
Ei kun syömään.

Tällä määrällä valmiita piirakoita tulee 12kpl.
Vie kielen mennessään. Jos ei tulinen ruoka maistu, niin chilin voi jättää poiskin.

Hintaa näille tulee varmaan noin 8€, eli 0,66€/kpl.
Isompikin mies makaa vattansa vieressä, kun näitä on kaksi syöty. Uunipellille mahtuu juuri ja juuri 6 kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti