sunnuntai 19. helmikuuta 2017

PutkiNTF testausta kasvihuoneessa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Kasvihuoneessa tänään testailtiin putkiNTF vesiviljelyjärjestelmää, hyvin tuloksin. PutkiNTF on rakennettu 160mm paksusta putkesta, minkä pituus on 6 metriä. Putken alkupäässä on 13mm letku kiinnitetty putken yläosaan, niin että ensimmäisellä paikalla oleva kasvi saa erittäin hyvät oltavat, reilulla ravinnelioksella suoraan purkin kylkeen.

Chili Plus lannoitteet verkkokaupastamme! Chilinkasvattajat.com


PutkiNTF tuli 15 reikää 6 metrin matkalle, eli jokaiseen 6 metrin putkeeen sopii 15 kasvia kasvamaan. Aluksi oli tarkoituksena laittaa kasvihuoneeseen pelkästään vesiviljelyä ja näitä 6 metrin putkia yhteensä neljä kappaletta, mutta näitä viritellessä olen välillä tullut siihen ajatukseen, että jos molemmille sivuille laittaisi yhden putkiNTF:än ja keskelle turveviljelyyn ämpäreissä muut kasvit.
Tämä vesiviljely on vielä niin uutta puuhaa, niin vähän jännittää laittaa kaikki kauden kasvit vesiviljelyyn, jos tuleekin jotakin ongelmia, niin koko kauden sato on kerralla entinen. Tuskin siinä niin käy, mutta voisi olla hyvä harjoitella tämä kausi 50% vesiviljelyä ja 50% turveviljelyä.
Putkintf blogi 2Pumpuksi tuli ainakin toistiseksi suihkulähdepumppu, mikä sattui pyörimään nurkissa ylimääräisenä. Pumpun nostokorkeus 1.8m ja 2000l/h. Pumppu pumppaa 50% vedestä putkeen ja 50% vedestä sivuhaaraan, mikä hapettaa ravinnelios-säiliötä. Säiliön päälle pitää vielä keksiä jokin järkevä kansi, ehkä se tehdään ihan vaan mylar kalvosta, joka heijastaa valon pois ja ravinnelioksessa ei ala kasvamaan levää.
Putkintf blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti