keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Putki NTF rakentaminen

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Kasvihuoneessa putkiNTF vesiviljelyjärjestelmän rakentaminen on aloitettu viikonloppuna. Putki on 160mm paksua ja pituus 6 metriä. Putkeen porataan paikat verkkoruukuille 60cm välein, eli yhteen putkeen tulee 9-10 kasville paikka. Putkia tulee  kasvihuoneeseen 4 kpl, molemmille reunoille yksi ja keskelle kaksi kappaletta. Putkessa on 2 asteen kaato, eli metrin matkalta putken korkeus nousee 2cm. Uskoisin tämän kaadon olevan riittävä, että virtausta putkeen saadaan tarpeeksi, niin ravinnelios pysyy hapekkaana.

Kaikki chilinsiemenet 2,5€/lajike Chilinkasvattajat.com verkkokaupassa!


PutkiNTF toimintaperiaate on hyvinkin yksinkertainen, kasvit ovat pienissä verkkoruukuissa, mistä juuret pääsevät vapaasti kasvamaan ulos, putken pohjalle. Putken pohjalla valuu ravinnelios, mistä kasvit saavat tarvitsemansa veden ja lanoitteet. Kasvuvauhti PutkiNTF:ssä on paljon nopeampi, kuin mullassa/turpeessa ja satoisuuskin on moninkertainen verrattuna multaan/turpeeseen.
Kasvien määrä on tällä kaudella vain noin puolet, verrattuna viimekauteen, mutta vesiviljelyssä taas kasvit kasvavat paljon suuremmiksii ja sato on moninkertainen. Viimekaudella chilisato oli noin  45kg, tällä kaudella odotetaan jopa 90kg satoa, syksyllä sitten nähdään, päästäänkö tavoitteeseen.
Kasvari


Putken toiseen päähän tulee 95l allas, mistä ravinnelios pumpataan pumpulla putken toiseen päähän, josta se saa valua painovoimaisesti takaisin altaaseen. Pumpulta lähtee 13mm letku putken toiseen päähän, ajattelin laittaa sen menemään putken sisällä, niin se jää nätisti piiloon. 95l astioihin laitetaan automaattitäyttö 1000l astiasta, niin huoltoväli on reilusti pidempi, eikä ravinneliosta tarvitse sekoitella kaikkiin neljään astiaan erikseen. putkien päälle ajattelin laittaa mylar kalvoa, joka heijastaa auringonvalon pois, muuten mustassa putkessa nousee sisällä lämpötila liikaa. Toki kun chilit pääsevät vauhtiin kasvussa, niin ne varjostavat tehokkaasti, eikä paljon valoa putkille pääse.
Kasvari 2


Auringon lämmitysteho alkaa olemaan jo todella kova, vaikka kaukana kesästä ollaankin. Eilen noin kello 12 päivällä auringon paistaessa ulkona oli pakkasta 17 astetta, kasvihuoneen lämpötila +2,5. Tuntia myöhemmin ulkona oli pakkasta -15 ja kasvihuoneessa oli lämmintä +8,5. Näin aurinkoiset päivät saavat kasvihuoneviljelijän suun hymyyn ja pieni toivonkipinä herää, jos se kesäkin olisi sieltä tänävuonnakin tulossa. Joka vuosi se kesä on tullut, mutta kylmimpinä kuukausina siihen ei aina meinaa uskoa.Kasvari 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti