sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Chilien siirtäminen vesiviljelyyn

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Chilin taimet siirrettiin vesiviljelyyn jo tässä vaiheessa, niin niiden juuret ovat sopeutuneet vesiviljelyyn, jo ennen siirtoa kasvihuoneeseen. Alusta alkaen nämä olisi kannattanut heti istuttaa kivivillaan ja jättää koko multavaihe vallan pois, mutta tämä nyt meni muutaman mutkan kautta, kun tuosta vesiviljelystä ei vielä ole hirveästi kokemusta, mutta koko ajan sitä tulee lisää.

Kasvihuoneeseen siirto tapahtuu varmaankin tämän kuun aikana, jos kovia pakkasjaksoja ei ole loppukuulle luvattu. Nyt jo lämpötila kasvihuoneessa nousee aurinkoisella ilmalla viisi astetta ulkolämpötilaa korkeammaksi ja luxi määrä auringosta alkaa olemaan 20 000 - 25 000 välillä. Kesällä sen ollessa siellä 50 000 - 60 000 välillä. Tämän kuun loppupuolella kasvihuoneessa alkaa olemaan päivälämpötilat niin hyvät, että lämmitystä ei tarvitse päivällä ollenkaan, tai ainakaan niin paljon, kun yöllä.

Vesiviljelyssä ei ole niin väliä, kuinka sen toteuttaa, pääasia, että ravinnelios on liikkeessä ja hapettuu, niin juuret saavat happea. Siihen voidaan käyttää ilmapumppua ja ilmakiveä tai Vesipumppua.

Chilin taimet otettiin pois mullasta ja pestiin hanan alla suurin osa mullasta pois, kaikkea multaa on turha yrittää pestä pois, koska siinä kärsii juuret liikaa. Puhdistamisen kanssa pitää etsiä keskitie juurten vaurioiden ja puhtauden välillä.
Chilit


Vesiviljelytarvikkeet Chilinkasvattajat.com verkkokaupasta!Chilit laitettiin verkkoruukkuihin, taimia tukemaan laitettiin hydrosoraa.
Chilit 2

 
Esikasvatus paikaksi tulee tavallinen ämpäri, jonka kanteen porattiin reikiä verkkoruukkuja varten.
Chilit 4


Reijät tehtiin Bahcon 42mm rasiaporalla. Muovia poratessa kannattaa pitää korkeat kierrokset porakoneessa, niin muovi ei halkea niin helposti.
Chilit 3


Chilintaimet vesiviljelyssä, yhteen ämpäriin sai mahtumaan paikat 11 verkkoruukulle.
Chilit 6


Ravinneliosta hapettaa ilmapumppu, mistä ilma tulee ämpärin pohjalle, pohjalla on ilmakivi, mistä ilma tulee tasaisen pikkuisina kuplina. Lannoitteina Chili Plus lannoitteet 0,5EC vahvuudella.
Chilit 52 kommenttia:

 1. Aika alhaiselta tuntuu tuo lannoitevahvuus kun täälläpäin on pelkkä hanavesi jo 0.5ec. Itse annoin sirkkalehtisille kasveille 1.6ec puutarhankesää eivätkä olleet moksiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä hanavesi vain 0,1-0,2. 0,5 on oikeen passeli vahvuus, jos siitä nostaa, niin on lehdet kurtussa.
   Puutarhan kesästä ei kokemusta vesiviljelyssä.

   Poista