torstai 2. helmikuuta 2017

Hainan Yellow Lantern

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Viimeiset idätykset kaudelle 2017, ainakin tällä tiedolla, jokin aikaa sitten oli myös viimeiset idätykset, mutta ei ne näköjään ollutkaan viimeiset, aina mieli muuttuu, kun mielenkiintoisia lajikkeita tulee saataville.
Saataville tuli Hainan Yellow Lantern siemeniä  ja Coco Reaper F3 siemeniä, niin ei voinut vastustaa kiusausta laittaa ne itämään.

Hainan Yellow Lantern(Capsicum chinense) on Kiinassa hyvinkin yleinen ja paljon käytetty chililajike, siementen vienti kiinan rajojen ulkopuolelle on kielletty, mutta muutaman mutkan kautta tämäkin lajike on Suomeen rantautunut. Hainan Yellow Lantern on keltainen kellomainen, aika lailla samanlainen, kun Capsicum chinense lajikkeen habanerot ym.

Coco Reaper taas on Chilitunarin risteyttämä chili, jossa on käytetty CAP 502 x Carolina Reaper tämä oli toinen mielenkiintoinen lajike. koska lajike on vasta F3 sukupolvea, siinä saattaa olla vielä eroja kasvien välillä, siksi niitä laitettiinkin useampi itämään, niin nähdään, tuleeko kuinka paljon eroavaisuuksia kasvien/marjojen välillä on. Pitää Chilitunarilta kysellä lisää lajikkeesta, kunhan aika antaa periksi. Nykyään tuntuu tuo vapaa-aika olemaan vähän turhankin vähissä.
Ensimmäistä kertaa idätykseen käytössä kivivillakuutiot, tuntuivat ainakin ensialkuun olevan ihan kätevä tapa laittaa siemenet itämään, tuosta ne on siisti siirtää vesiviljelyyn kasvamaan.
Hainan yellow lantern

Chilinsiemenet 2,5€/10kpl chilinkasvattajat.com verkkokaupasta. 


Kivivillakuutiot laitoin läpinäkyvän karkkilaatikon pohjalle, johon vettä tuli noin 1cm paksuudelta. Kun sirkkalehdet ovat näkyvissä, niin vesi vaihdetaan 0,5EC vahvuudella Chili Plus lannoitteeseen.
Hainan yellow lantern 2Karkkilaatikon kanteen ajattelin liimata sisäpuolelle kärpäspaperia, varmuuden vuoksi, harsosääskien varalle, mutta se ei tarttunut siihen kunnolla, paperin pois otetuani huomasin, että sisäpuolelle kanteen tarttui tuota liimamössöä ihan hyvin, se ajaa siinä asiansa, vaikka paperia ei olekkaan. Sisälle laatikkoon ei pitäisi harsosääskien päästä, mutta välillä ne kyllä menevät niin uskomattomiin paikkohin, että ei se liimapinta siellä mitään haittaakkaan. Kivivillakuutiot laitettiin itämään 30 asteen lämpötilaan. 30 asteen lämpötilassa chilinsiemenet itävät nopeiten.
Hainan yellow lantern 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti