perjantai 25. joulukuuta 2015

Vesiviljelyä

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Itserakentamaani ebb & flow vesiviljelyjärjestelmään istutettiin kaksi tomaatintaimea ja yksi tupakantaimi.

Ohjeet tälläisen vesiviljelysysteemin rakentamiseen löydät klikkaamalla tästä!

Tomaattin olen nimennyt paapan tomaatiksi, kun sille ei ole tiedossa oikeaa nimeä. Siemenet sain eräästä facebookryhmästä. Tämän ryhmän jäsenen paappa oli kyseistä tomaattilajiketta viljellyt vuosia ja joka vuosi ottanut siemenet talteen seuraavaa vuotta varten.

Tomaatti on ulkopuolelta ruskea väriltään ja täynnä hedelmälihaa, erittäin erinäköinen halkaistuna, kun kauppojen tehotuotuotetut tomaatit. Jos jollakin on tietoa lajikkeesta tai arvausta siitä, niin kommentoikaapas ihmeessä.

Itse en näitä tomaatteja ole vielä päässyt maistamaan, mutta maku pitäisi kuulemma olla todella hyvä ja maukas. Näistä kahdesta tomaatintaimesta olisi tarkoitus kesää varten kloonata pistokkailla vähän enemmänkin taimia.

Ravinnelioksen vahvuudeksi tuli 1.2EC, niin se ei ole liian vahva pienille taimille.
Lannoitukseen käytettiin puutarhan kesää ja vähän veteen sekoitettua tuhkaa. PH-vesijohtovedessä näytti 6,0, mutta se nousi vähän, kun tuhkavettä lisättiin. Kuitenkin PH ihan hyvissä rajoissa kasveille.
Vesiviljelyyn istutettu "Paapan tomaatti".Vesiviljelyyn istutettu Virginian tupakka kasvi, tästä ei mitään kokemusta, kokeillaan nyt, miten menestyy. Tupakkakasvissa oleva nikotiini pitäisi toimia kirvojen ym ennaltaehkäisyssä, samassa tilassa kasvavien kasvien kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti