tiistai 15. joulukuuta 2015

Erittäin tulinen Naga Morich sinappi

Tämän sinapin annostelun kanssa kannattaa olla varovainen. Tämä on todella tulista tavaraa!

Raaka-aineet

  • 5 kpl Naga Morich chilejä
  • 2 dl sinappijauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 3 tl suolaa

Valmistus

  • Sinappijauhe ja sokeri sekoitetaan hyvin. Lisätään vesi kiehuvana ja sekoitetaan samalla koko ajan.
  • Lisätään silputut chilit, suola ja etikka.
  • Sekoitetaan hyvin ja laitetaan lämpimään paikkaan oleentumaan muutamaksi tunniksi.

Moneen sinappiohjeeseen tulee kananmunaa ja kermaa, mutta ei tähän, niin saadaan säilyvyys mahdollisimman pitkäksi. Etikka ja sokeri ovat periaatteessa säilöntäaineena toimivia, joten uskoisin jääkaapissa säilyvän ainakin puolivuotta helposti.
Käytin sinappiin 5 kpl tuoreita Naga Morich chiliä. Kannattaa valita tulisuus oman maun mukaan. Tytär ja vaimo maistoi sinappia ja syöksyi jääkaapille hakemaan tulisuuteen jotakin helpotusta.


Mitä hienommaksi saat chilit hienonnettua, niin sen parempi. Hyvä vaihtoehto on käyttää myös chilijauhetta.


Tarkoitus olisi vielä ennen joulua kokeilla valmistaa Rocoto jauheesta sinappia. Kannattaa myös harkita sinapin maustamiseen valkosipulia.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti