tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukinkun paistaminen leivinuunissa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Leivinuuni kannattaa esilämmittää jo varsinaista lämmitystä edeltävänä päivänä, niin leivinuunista saadaan jokainen kivi mahdollisimman tasalämpöiseksi.

Kinkun uuniin laittamiselle oikea lämpötila on siellä 120-150 asteen välillä, riippuen leivinuunin koosta, koska lämmön pitää riittää vielä 7-10 tunnin päästäkin. Leivinuunin lämpötilan saat tasaisemmaksi, kun lämmität uunin reilusti lämpimämmäksi ja annat rauhassa jäähtyä sopivaan lämpötilaan.

Hyvä testi leivinuunin oikeasta lämpötilasta on työntää käsi leivinuuniin ja jos kättä pystyy pitämään hetken uunisssa, niin silloin lämpötilan pitäisi olla tarpeeksi mieto kinkun paistamiseen.

Itse tykkään käyttää lämpömittaria, niin seuraaminen on paljon helpompaa. Kinkku on kypsää, kun lämpömittari sisältä näyttää 74 astetta, ylikypsälle kinkulle lämpötilan voi päästää 83 asteeseen saakka. (Kuvassa Atrian 9,3kg juhlakinkku)
Kun kinkku on paistettu, niin anna kinkun jäähtyä hetken, niin kinkku pysyy paremmin kasassa. Sen jälkeen poistetaan verkko, kamara ja ylimääräiset rasvat.
Kuorruttamiseen käytetään tietenkin erittäin tulista Naga-sinappia. Voitele kinkku sinapilla kauttaaltaan ja ripottele korppujauhot päälle. Kuorrutuksen viimeistellään sähköuunissa 250 asteessa, noin 10-25min, niin että kuorrutus vähän tummuu.

Ohjeen Etittäin tuliseen Naga-sinappiin löydät klikkaamalla tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti