Leivinuunin esilämmitys ja kinkun paistaminen
Leivinuuni kannattaa esilämmittää jo päivää ennen varsinaista paistamista, jotta jokainen kivi lämpenee tasaisesti. Sopiva lämpötila kinkun paistamiseen on 120-150 astetta, riippuen leivinuunin koosta. Lämmitä uuni ensin reilusti kuumemmaksi ja anna jäähtyä oikeaan lämpötilaan.
Kinkun kypsentäminen
Työnnä käsi varovasti uuniin – jos voit pitää sitä hetken polttamatta itseäsi, lämpötila on todennäköisesti sopiva. Tarkista lämpömittarilla: kinkku on kypsää 74 asteessa, ylikypsää 83 asteessa. (Kuvassa Atrian 9,3 kg juhlakinkku.)
Kinkun viimeistely
Anna kinkun jäähtyä hetki paiston jälkeen, jotta se pysyy paremmin koossa. Poista verkko, kamara ja ylimääräiset rasvat. Kuorruta kinkku tulisella Naga-sinapilla. Voitele kinkku kauttaaltaan, ripottele päälle korppujauhot ja paista sähköuunissa 250 asteessa 10-25 minuuttia, kunnes pinta hieman tummuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti