lauantai 26. syyskuuta 2015

Juustolla täytetyt pekoniin käärityt chilit

 

Tästä ei voi eväät enää parantua. Manzano Orange (C.pubescens) chilit, pekonia, sinihomejuustoa ja vähän voileipäjuustoa. Saatan toistaa itsäni, mutta kun näiden chilien sisällön täyttää kahdella eri juustolla ja kietoo pekonin ympärille, niin maku on taivaallinen. Nämä C.pubescens lajin chilit ovat suhteellisen uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti parhaimpia, mitä olen ikinä maistanut. Näitä tulee ensikaudelle pääasiassa kasvamaan. Vielä kun nämä kasvavat suomen viileissä kesissä, parhaiten, niin ei paljon ole tarvinnut valintaa miettiä.1

 

Puukolla pää pois ja lusikalla siemenet pois.2

 

Nämä C.pubescens lajin chilit, mistä käytetään yleisnimitystä Rocoto. Rocotot ovat sen verran suuria, että täytettäkin sopii reilusti, yhtenä täytevaihtoehtona voisi olla jauheliha.3

 

Juustoa sisus täyteen.4

 

Pekoni kääritään päälle.5

 

Testimielessä laitoin muffinssivuokaan chilit pystyyn, niin juusto ei valu pois paistaessa. 6

 

Juustot olivat pysyneet yllättävän hyvin sisällä. Vähän vaan olisi aikaisemmin saanut ottaa pois uunista, vaikka ei pekonin maku siitä huonommaksi menekkään, vaikka paistuukin vähän rapeammaksikin. Uunissa 225 astetta, niin kauvan, että pekoni on kypsää.7

 

banneri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti