lauantai 8. heinäkuuta 2017

Villichilit itämään

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Osa villichileistä itää paremmin, kun idätyslämpötila vaihtelee jonkinverran, kasvihuoneessa on yöllä noin 10 astetta ja päivällä 30 astetta, tämän lämpötilavaihtelun pitäisi saada villichilit itämään tavallista nopeammin. Nämä villichilit olisi tarkoitus siirtää syksyllä sisälle, viettämään talven vähäisellä valolla ja pienellä multatilavuudella.
Kevättä kohden sitten valoa enemmän ja isompaan multatilavuuteen, niin villichilit ovat hyvässä kasvuvauhdissa jo kasvihuoneeseen siirtyessään. Lisäksi Rocotot olisi tarkoitus laittaa kasvamaan jo hyvissä ajoin, olisiko joskus syyskuun aikoihin, niin Rocototkin ovat valmiita tuottamaan satoa, heti kasvihuoneeseen siirron jälkeen.
Varmaan näitä pitää jonkinverran leikatakkin, että eivät pääse aivan julmetun kokoiseksi kasvamaan. Taas jos valoa pitää liian vähän, niin chilit venyvät turhaan pituutta, valoa kohti yrittäessään.
Kasvihuone


Näiden villien lisäksi tulee ensikaudelle todella paljon Rocotoita. Suunittelin noin 200 kasvia yhteensä ensikaudelle. Katsotaan nyt sitten, mitä käytäntö näyttää, pärjääkö noin suuren taimimäärän kanssa. Noin 130 kasvia menee aika hyvin vielä kasvihuoneeseen, mutta kaikki kaksisataa sinne ei kyllä sovi millään.
Lisäksi on Idän ja lännen puoleinen terassi, mihin ainakin osan Rocotoista voi sijoittaa. Pihaa riittäisi kyllä 5300m2, mutta taivasalla Rocotot eivät oikein menesty, jotakin sateensuojaa pitäisi kuitenkin olla. Mielessä olisi laittaa pihalle 1000m2 kunnon tuotantokasvihuone, mutta sellaiseen saa laittaa ihan liikaa rahaa kiinni. Samoin kun lähdetään lämmittämään 1000m2 kasvihuonetta, niin siinä puhutaankin jo ihan kohtalaisista summista. Toki kasvihuoneviljelytuki on jo ihan hyvä tuon kokoiselle kasvihuoneelle, muistaakseni noin 7€/neljämetri.
Taitaa tuollainen iso kasvihuone jäädä vain haaveilen tasolle, tuon kokoinen kasvihuone kysyisi jo aikaakin aivan älyttömästi. Kasvejakun tulisi satoja, jos ei jopa tuhansia.
Seuraillaan villichilien itämistä ja kerrotaan aina välillä blogiin, miltä kasvu näyttää ja kuinka kasvihuoneessa idättäminen sujuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti