keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Reilusti tomaattia

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Tomaattia tälle vuotta tulee enemmän, kun tarpeeksi, tässä vähän kuvia kasvihuoneen tomaateista, kasvihuoneen ulkopuolella taitaa tulla sama määrä lisää. Kasvien yläpäät ovat aivan täynnä raakoja tomaatteja, isoja ja pieniä, muutamassa tomaatissa pian pituutta 3m ja tomaattiterttuja parhaammassa 16 kpl. Varmaan pian pitäisi harkita latvan katkaisua, niin kerkeäisi olemassa olevat kypsyä, mutta ei tahdo raaskia, sinnehän tulee koko ajan lisää tomaattia.
Alkukesä oli niin viileä, että loppukesä onkin nyt pari kuukautta pidempi ja lämpimämpi kun yleensä, kesän pituus on vakio, jos se alusta on lyhyempi, niin sehän jatkuu pidempään, niin sen olen päättänyt, ja luontoäiti voi sitten sitä ilmastonmuutosta puhaltaa tähän suuntaan loppukesällä ja syksyllä.
Tomaattien kasvatukseen en panosta oikeastaan yhtään, kasvavat tuossa chilien ohella, kunhan kastelee samalla, kun kastelee chiliäkin, mutta hyvin ne näyttävät satoa tekevän, vaikka niihin ei niin paljon panostakkaan, aika helppohoitoisia kasvihuoneessa ja myös ulkona.
Tomaatit lannoitetaan kastelun yhteydessä Chili Plus lannoitteella, samoin kun chilitkin. Hyvin näyttää maistuvan tomaateillekkin sama lannoitus. Latvamätää ei ole tällä kaudella ollut ollenkaan, eikä pitäisi ollakkaan, koska Chili Plus lannoitteissa on riittävästi kalsiumia, minkä puutos yleensä aiheuttaa latvamätää.


Tomaatteja on jo paljon syöty ja alalehtiä on poistettu reilulla kädellä, niin tomaattien haihdutuskaan ei ole niin valtavaa, eikä kastella tarvi niin usein. Muutama tomaatti halkesi, kun lehtiä poistettiin kerralla paljon, mutta ei se tomaatin makua pahenna yhtään.
Tomaatista lehtiä poistaessa pitäisi poistaa muutamaa lehteä kerralla, koska juuret nostavat nestettä entiseen malliin, kun lehtiä on vähemmän, neste pakkautuu hedelmiin, mitkä monesti halkeavat, koska kuori ei ehdi kasvamaan tarpeeksi nopeasti.

Pistetään kaikki kuvat alle peräkanaa, jos jokin lajike kiinnostaa, niin kysele nimeä kommenttikentästä. Kuvia yhteensä 26 kpl.
Kasvihuone 17Kasvihuone 2Kasvihuone 3Kasvihuone 4Kasvihuone 5Kasvihuone 6Kasvihuone 7Kasvihuone 8Kasvihuone 9Kasvihuone 10Kasvihuone 11Kasvihuone 12Kasvihuone 13Kasvihuone 14Kasvihuone 15Kasvihuone 16Kasvihuone 18Kasvihuone 19Kasvihuone 20Kasvihuone 21Kasvihuone 22Kasvihuone 23Kasvihuone 24Kasvihuone 25Kasvihuone 26Kasvihuone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti