keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Vesiviljelyä ulkona

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Kasvihuoneen ulkopuolelle asennettiin eilen yksi 6m vesiviljelyputki, saa nähdä, joko lämpötilat pysyisivät plussan puolella ulkonakin. Pienellä varauksella kuitenkin, koska yöpakkaset ovat mahdollisia vielä kesäkuunkin puolella. Tähän tulee varmaankin tomaattia kasvamaan, koska vesiviljelyyn tottuneita chilejä ei paljoa ole, eikä niistä ainakaan kerkeä ulkona satoa saada.

Tähän asennukseen en paljon viitsinyt panostaa ja kokonaisuudessaan asennukseen taisi mennä tunti. Putken tueksi vanha kakkosnelonen, tueksi puun pölli. Putki kiinni nippusiteillä ja 15 kpl 42mm reikiä. Säiliön päälle valolta suojaamaan mustaa mansikkamuovia jeesusteipillä kiinni. Jos tämä menestyy, niin ensikaudeksi voisi laittaa vähän paremmat tuet. Ensikaudella siihen voisikin suunnitella toisenkin putken kaveriksi ja kasvattaa 30kpl Rocoto chiliä rehottamaan.
Vesiviljely 2


Vesiviljelytarvikkeet ja lannoitteet Chilinkasvattajat.com verkkokaupasta.Yksi tomaatintaimi siirettiin testimielessä jo tässä vaiheessa, vaikka epäilenkin, että pakkanen taitaa sen vielä viedä mennessään. Toivottavasti pakkaset ei kuitenkaan ole niin kovia, että pumppu jäätyy ja rikkoontuu. Toki astiassa on 70l ravinneliosta, eikä se ihan pienestä pakkasesta kerkeä jäätymään, mutta Suomen kesässä voi odottaa mitä tahansa.Vesiviljely

PutkiNTF on samanlainen, mitä kasvihuoneen sisälläkin, pumppu pumppaa ravinnelioksen putken sisällä olevan letkun toiseen päähän, mistä se valuu omalla painollaan takaisin.Vesiviljely 3

2 kommenttia:

  1. Miten tuohon saisi vielä ympättyä ... ja minkähänlaisen, lämmittimen vedelle? Tarviisi ainakin täällä seiskalla ja jos kokeilee peräti meloneja tuossa tai vastaavassa systeemissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko lämmittää aika tehokkaasti, voihan sinne halutessaan laittaa akvaariolämmittimen.

      Poista