Osta heti, klikkaamalla mainosta! |
Tänään maistelussa oli Rocoto Canario. Canario kasvaa vesiviljelyssä ja siinä on noin 4kg chilejä tällä hetkellä ja lisää tulee kokoajan. Kasvin koosta vähän kertoo se, että kasvihuoneessa samasta kasvista on haaroitettu neljä eri haaraa, jotka kaikki ovat tällähetkellä katossa, eli 240cm korkeudessa.
Canario kasvaa niin kovaa vauhtia vesiviljelyssä, että kuori halkeilee vähän jokapuolelta, kun se ei kerkeä kasvamaan yhtä nopeasti. Tämän marjan paino oli 36g.
Sitten asiaan, eli maistelemaan Canariota. Näön perusteella aika samanlainen, kun Montufar, jos ei väriin kiinnitetä huomiota, erittäin mehukkaan näkoinen ja paksulihainen.
Mutta kun Canariota alettiin maistelemaan, niin totuus tuli nopeasti esille. Todella tulinen ja tuota tulista paksua hedelmälihaa on todella paljon. Veikkaisin tulisuuden tuonne Habaneron tasolle, sillä erolla, että Canariiossa on hedelmälihaa varmaan 10 Habaneron verran.
Tulisuus vähän yllätti, haukkauksen jälkeen tulisuus tuli heti todella kovana, minkä jälkeen se vähän laski, kunnes se taas lähti noususuuntaan. Tulisuus kesti myös todella pitkään, eikä tuntunut laskevan viiteen minuuttiin ollenkaan.
Saman lajin Rocoto Monufarin polte taas oli huomattavasti mielyttävämpi. Kuitenkin erittäin mielyttävän makuinen, ehkä ei leivän päälle, mutta maku on kohdallaan, kun kuivataan ja jauhetaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti