maanantai 15. elokuuta 2016

Appelsiini-chilihillo

 

Josssakin facebookissa tuli joskus vastaan appelsiini-chilihillon ohje, mutta en sitä enää löytänyt, niin sovelsin muutamaa appelsiinihillo reseptiä omaan makuun sopivaksi.

Hillosta tuli todella hyvää, vie todellakin kielen mennessään.20160814_203506

Aineet:

  • 9 kpl appelsiinia
  • 1 kg hillosokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • 1 kpl Rocoto Montufar chiliä

 

Tällä määrällä chiliä hillosta tulee todella mietoa chilinsuhteen. Chiliin tottumattomassa suussa maistuu kuulemma miedosti chili ja koska lajikkeena on Rocoto, niin polte on pehmeä.

Omaan suuhun tuossa ei maistunut chili ollenkaan, joten lisäsin vielä kaksi nagaa, antamaan potkua. Nyt polte alkoi olemaan omaan suuhun sopivaa. Kannattaa säätää chilin määrä omaan makuun sopivaksi, koska jos chiliä on liikaa, niin tulisuus alkaa jo peittämään muita makuja.20160814_194935

 

Valmistus:

  1. Pese yksi appelsiini ja raasta appelsiinin pintakerros mukaan hilloon.
  2. Kuori appelsiinit niin, että melkein kaikki valkoinen kuori on poissa.
  3. Pilko kattilaan appelsiinit aika pieniksi paloiksi.
  4. Sauvasekoittimella appelsiinit ja chilit soseeksi.
  5. Kun lämpötila alkaa olla lähellä kiehumispistettä, niin sekoita hillosokeri sekaan.
  6. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen 10-15min.
  7. Anna jäähtyä puolituntia ja purkita.
  8. Säilyvyys paranee jääkaapissa.
20160814_195236

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti