Osta heti, klikkaamalla mainosta! |
Hillosta tuli todella hyvää, vie todellakin kielen mennessään.
Aineet:
- 9 kpl appelsiinia
- 1 kg hillosokeria
- 2 tl Vaniljasokeria
- 1 kpl Rocoto Montufar chiliä
Tällä määrällä chiliä hillosta tulee todella mietoa chilinsuhteen. Chiliin tottumattomassa suussa maistuu kuulemma miedosti chili ja koska lajikkeena on Rocoto, niin polte on pehmeä.
Omaan suuhun tuossa ei maistunut chili ollenkaan, joten lisäsin vielä kaksi nagaa, antamaan potkua. Nyt polte alkoi olemaan omaan suuhun sopivaa. Kannattaa säätää chilin määrä omaan makuun sopivaksi, koska jos chiliä on liikaa, niin tulisuus alkaa jo peittämään muita makuja.
Valmistus:
- Pese yksi appelsiini ja raasta appelsiinin pintakerros mukaan hilloon.
- Kuori appelsiinit niin, että melkein kaikki valkoinen kuori on poissa.
- Pilko kattilaan appelsiinit aika pieniksi paloiksi.
- Sauvasekoittimella appelsiinit ja chilit soseeksi.
- Kun lämpötila alkaa olla lähellä kiehumispistettä, niin sekoita hillosokeri sekaan.
- Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen 10-15min.
- Anna jäähtyä puolituntia ja purkita.
- Säilyvyys paranee jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti