torstai 21. heinäkuuta 2016

Kahden kuukauden ero kasvihuoneessa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Kahdessa kuukaudessa aikamoinen ero. Kasvihuonekautta jäljellä vielä reilu 2kk, lämmittämällä vieläkin enemmän. Tarkoitus olisi jatkaa kautta joulukuun alkuun, riippuen tietenkin vähän keleistäkin. Jos alkutalvi on oikein kylmä, niin lopetusta mietitään uudelleen.
Mutta jos syksy / alkutalvi on yhtä leuto, kun viimevuonna, niin siellä joulukuun alussa voisi olla hyvä aika lopetella. Riippuen siitäkin, paljonko siihen aikaan on chiliä kypsymässä. Muutaman marjan takia ei lämmitystä viitsi päällä pitää.
Mutta jos edetään kasvihuonekautta sinne joulukuun alkuun, niin sehän merkitsee sitä, että kautta on vielä jäljellä noin 4kk, eli ei olla vielä edes puolessa välissä kautta (Ekat kasvit viety kasvariin 9.4.2016)
Tuossa kauden jatkumisessa on monta muuttujaa, sitä voidaan jatkaa vaikka ympäri vuoden, jos kelit ovat sellaisia, että rittää pelkkä pakkasöiden kylmyyden torjunta. Jos taas talvi alkaa aikaisin ja lämpötilat ovat sellaiset, että lämmittimet pitää olla ympäri vuorokauden täysillä, niin siinä ei taas ole mitään järkeä ja hintakin pompsahtaa turhan suureksi.
Kuva otettu 21.5.2016 Kuvilla eroa 2kk vanha
On se vaan kumma, kun kasveja katselee päivittäin, niin tuntuu, että niihin ei tule kasvua juuri ollenkaan.

Kuva otettu 21.7.2016 Kuvilla eroa 2kk koko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti