tiistai 2. helmikuuta 2016

Tuhkalannoitustesti loppusuoralla

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Tuhkalannoitustesti alkaa olemaan loppusuoralla, selväksi on tullut erittäin hyvin, että jättämällä typen kokonaan pois lannoiteohjelmasta, ei ainakaan kukintaa pysty aikaistamaan. Tuhkalannoitusta saanut Turbo Pube näyttää erittäin huonovointiselta ja on  pudottanut paljon lehtiään. Nyt Turbo Pubelle on annettu kahtena päivänä EC 2.0 vahvuisena typpilannoitusta multaan ja lehtiruokintana EC 3.0 vahvuista typpilannoitusta ensiapuna.
Typen puute näkyy selvästi kellastuneina lehtinä. Seurataan vielä viikko tai kaksi, minkälaista muutosta Turbo Pubessa tapahtuu, nyt kun typpeä on annettu.
Samassa tilassa saman valaisimen alla on kaksi Turbo Pubea, tämä tuhkalannoitusta saanut ja toinen Puutarhan kesää saanut. Lisäksi samassa paikassa kasvaa Canario ja Rocoro Red. Kaikki kolme muuta Rocotoa on ruvennut kukkimaan reilusti, paitsi tämä tuhkalanoitusta saanut yksilö.tuhkapube
Putarhan kesää saanut verrokkikasvi kasvaa kovaa vauhtia, lehdet ovat terveen ja hyvinvoivan näköisiä, muutaamaa vanhempaa lehteä lukuunottamatta.turbopube
Tuhkalannoitetta saanut Turbo Pube ei juurikaan osoita merkkejä kukinnan aloituksesta.tuhka_latva
Puutarhan kesää saanut Turbo Pube taas pukkaa nuppuja vähän jokaiselta oksalta.pk_latva
Rocoto Red myös näyttää tekevän kukkaa hyvää vauhtia.rocoto_red
Canario kanssa avaa lähipäivinä kukkansa.canario
Reunassa vähemmällä valolla oleva Bolivian Rainbow myös aukaisee pian nuppunsa.bolivian
Oletko jo osallistunut facebookissa Chilinkasvattajat.com kilpailuun, missä pääpalkintona 300W LED-kasvivalaisin + 5 eri lajikkeen chilinsiemenet. Kilpailun löydät facebookissa klikaamalla tästä.

4 kommenttia:

 1. Kasvi vaatii typpeä. Seuraavaksi suosittelisin ottamaan typen mukaan tuhkan kaveriksi. 150mg typpeä + 300mg kaliumia.
  http://www.kolumbus.fi/jule-/Lannoitelaskuri_Emo-g-ml-8komp_v2015.lokakuu-5.ods

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää jossakin vaiheessa testata uusiksi, niin että typpi + kalium + tuhka.

   Poista
  2. Meinasin, että pistä typpeä vaan tuhkan joukkoon. Laskee tuhkan sille tasolle, että se suunnilleen sisältää 300mg kaliumia/l.

   Poista