keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vihannespunkeista päästy eroon?

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Sisällä muutama viikko sitten löydetyt vihannespunkit oli varmaan kasvihuoneessakin vallannut yhden Aji Cristallin, koska kyseinen kasvi pudotteli reilusti lehtiä ja näytti samalta, kun sisällä vihannespunkin kohteeksi joutunut kasvikin.
En tutkinut asiaa sen tarkemmin suurennuslasilla, vaan annoin myrkkykäsittelyn kahteen kertaan viikon välein. Nyt olisin melko varma, että niistä on pääsy eroon ainakin toistaiseksi.
Lehtiään pudotellut Aji Cristal lensi kasvihuoneesta pihalle, koska ei kuitenkaan olisi enää keriinnyt tekemään satoa. Tänään löysin pitkästä aikaa pihalta leppäkertun, minkä vein kasvihuoneeseen. Leppäkerttu kulki chilin ja tomaatin lehdillä  edestakaisin, lehden ylä ja alapintoja pitkin.
Seurasin leppäkertun liikkeitä, eikä se missään vaiheessa pysähtynyt syömään, niin luulisin ötökkäongelmien olevan ainakin toistaiseksi selätetty. Toivottavasti loppukausi meneekin kasvarissa, ilman mitään isompia tuholais ongelmia.leppis

Pihalla yksi maisseista rupeaa kasvattamaan tähkää, jos nyt oikein olen maissin kasvun ymmärtänyt. Tai sitten tuohon kasvaa vasta ne “töyhdöt”, millä pitää pölyttää alapuolella olevat “töyhdöt”maissi
Näitä maisseja ei sen kummemmin ole pihalla kasteltu tai lannoitettu. Ihan vaan mielenkiinnosta piti kokeilla, kuinkahan se maissi suomen suvessa kasvaa. Lämpötilat ei ole kyllä tänä kesänä olleet maissillekkaan suotuisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti