tiistai 18. elokuuta 2015

Tomaatin lannoitus tuhkalla

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Tämän jutun ensimmäinen osa löytyy klikkaamalla tästä.
Ravinneainelaskurin tuhkalle löydät klikkaamalla tästä.
 
Idän puoleisella katetulla terassilla on ollut testissä luumu-tomaatteja, mitä on lannoitettu ainoastaan veteen sekoitetulla puun tuhkalla. Puun tuhka osottautui hyväksi lannoitteeksi, siinä vaiheessa, kun pituuskasvua ei enää tarvitse tulla lisää ja kun tomaatit kukkivat tai aloittelevat tomaattien kasvattamista.
Tomaatit ovat tehneet hedelmiä, melkein yhtä hyvin, kun kasvihuoneessa olleet. Kasvihuoneessa valon määrä ja lämpötila on ollut paljon parempi, joten väittäisinkin, että jos molemmat olisivat olleet kasvihuoneessa vierekkäin, niin pelkkää tuhkalannoitetta saaneet tomaatit tekevät isomman sadon.
Tuhkassa ei ole ollenkaan typpeä ja sen takia terassilla olleet tomaatit ei ole kasvaneet pituutta ollenkaan tai todella vähän. Typettömällä lannoituksella varkaita ei ole tomaatteihin muodostunut ollenkaan.
Ensikesänä voisin testata chilillä samaa tuhkalannoitusta. Kaksi samaa lajiketta vierekkäin, toiselle normaali lannoitus ja toiselle pelkästään veteen sekoitettua tuhkaa. Ensin taimikasvatus normaalisti, sitten kun chili on niin suuri, että rupeaa kukkimaan ja tuottamaan podia, niin siirrytään pelkkään tuhkalannoitukseen.tuhkatomaatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti