maanantai 24. elokuuta 2015

Chilit vaan laimenee(vai mies tottuu?)

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Muutama kuukausi sitten tein jalopenoista täytettyjä chiliä. Chiliyhdistyksen facebooksivuilla muutama kyseli, että miksi et tee habaneroista, totetesin vaan, että liian tulisia ja mietein, että kuka hullu habaneroja siihen siihen käyttää, saa olla todellinen chilipää, että pystyy syömään noin tulisista chileistä tehtyjä täytettyjä chiliä.
No ilmeisesti jonkinlaista tottumista on tapahtunut, tänään tein punasista, keltaisista ja oransseista habaneroista täytettyjä chilejä. Tuntui syödessä, että olisi voinut olla vähän tulisempaakin chiliä, koska päälle en edes kaivannut maitoa tai muuta poltetta helpottavaa.
Ohje on erittäin helppo. Habaneroista leikataan kanta pois ja tukitaan täyteen cheddar juustoa. Sen jälkeen pekonin siivu kierretään tiukasti chilin ympäri. Parasta, mitä voi tulla uunista ulos.
Uunipellin päälle uuniritilä, mihin habanerot pystyyn, niin juustot ei valu pois.
Paistetaan uunissa 225C niin kauvan, että pekonit ottavat vähän väriä. Kun pekoni on rapeaa, niin jumalainen nautinto on valmis.aineet

Olen näitä tehnyt grillissä, uunissa ja sähkösavustimessa, varmaan sähkösavustimessa tuli kaikista parhaita, kirsikkapuun savussa.
Juustoina olen kokeillut
  • Cheddar
  • Mustaritari(golda)
  • Aurajuusto
  • Sinihomejuusto
  • Oltermanni
Parhaiten saat omaan makuun sopivan, kokeilemalla ja maistelemalla. Omaan makuun paras on ollut cheddar ja pitkään kypsytetty golda. Vahvemman makuiset juustot tuntuvan sopivan parhaiten.valmiit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti