perjantai 5. kesäkuuta 2015

Ravinnelioksista ja savustettua chiliä

Osta heti, klikkaamalla mainosta!

Kasvihuoneessa kaikki kasvit saavat samaa ravinneliosta(kekkilän kastelulannoite) Ainoastaan Aji Cristal(Capsicum baccatum) Vähän nyrpistelee liian vahvasta ravinnelioksesta, uudet lehdet alkaa käpristelemään ylöspäin. Samaa EC2.0 ravinneliosta saavat kasvihuoneessa Chilit, Kurkut, Tomaatit, Maissit, Köynnöskrassit ja Mansikat.
Kun tuo kastelujärjestelmä tulee kunnolla kuntoon(pumppu tulee postissa), niin kaikille kasveille tulee automatisoituna kastelu. Eikä siellä aleta eri eväitä kellekkään laittamaan. Toki kun kesä pääsee kunnolla alkuun, niin kasvukin on aivan eri luokkaa ja kasvitkin kestävät paljon vahvempia ravinteita.
Huonolla valolla tai viilessä ilmassa kasvun ollessa hidasta, kasvitkaan ei kestä paljoa ravinteita. Kuumalla ilmalla kasvihuoneessa on kasvu muutenkin optimaalisempaa ja kasvit hyvinvoivia.
ajiCristal

Kurkutkin muuttivat kasvihuoneeseen 3.5.2015. Olen vähän kasvihuoneeseen viemistä lykännyt, koska kurkun juuret ei tykkää alle 10 asteen lämpötiloista. Tällä hetkellä lämpötila on säädetty kasvihuoneessa minimissään 5 asteeseen. Vähän saattavat jotkut lajikkeet kasvaa hitaasti, mutta ei ne ainakaan kuolemaan pääse.kurkut

Ostin motonetistä keskiviikkona sähkösavustimen, vaikka en olekkaan koskaan ennemmin savustanut, niin onnistui heti kerralla oikeen hyvin. Chileihin tarttui todella vahvasti savun-maku. Tuntui, että savu ja chili korostivat toistensa makuja. Eikä kyllä ollut lohikaan pahaa, vieläkin kuola valuu. Jos haluat lukea lisää savustuksesta, niin klikkaappas toiseen blokiini tästä.valmista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti