lauantai 23. toukokuuta 2015

Tropiikin lämpöä

Osta heti, klikkaamalla mainosta!

Kasvihuoneen lämmitinpuhaltimen termostaatti ei tahdo toimia, niin kun sen pitäisi toimia. Otettiin testiin mikropiiriohjattu, erillisellä lämpötila-anturilla varustettu ja oppiva lattialämmitystemostaatti.

Termostaatti oppii edellisistä lämmityskytkennoistä, jos esimerkiksi lämpötila on asetettu 10°C ja lämpötila laskee vaikka 8 asteeseen, ennen kuin lämmittimestä tulee tarpeeksi tehokkaasti lämpöä. Seuraavalla kerralla termostaatti aloittaa lämmittämisen jo 11 tai 12 asteessa, niin lämpö ei kerkeä laskea liian alas, ennen kun lämmittimestä tulee tehokkaasti lämpöä.
Lattialämmityksen termostaatti
Lattialämmityksen termostaattiVarmaan pitäisi ennemminkin puhua lämmönsäätimestä kun termostaatista. Lisäksi säätimeen pystyy laittamaan erikseen kellonajat, koska lämpötila on korkeammalla kun muulloin. Hintaa säätimellä oli biltemassa 49€, varmaan vastaavan saa kiinasta paljon edullisemmin. Seurasin parina iltana säätimen toimintaa. Lämpötilan ollessa 9,6°C, lämmitin lähti päälle ja 10.4°C lämmitin sammui.

Ohjekirjankin mukaan asentamisen saa tehdä vaan sähkömies. Jos kuitenkin asennat laitteen itse, niin ota sähkömies tarkistamaan kytkentäsi, niin ei kasvihuoneessa ole hengetön chilinkasvattaja.
Lattialämmityksen termostaatti
Lattialämmityksen termostaatti

Lautalla oli jo ensimmäinen Turbo Pube(Capsicum pubescens) sirkkalehdillä. Näistä Capsicum pubescens chileistä ei juuri mitään kokemusta, joten antaa kasvaa, vaikka ei tälle kesää varmaan kerkeäkkään satoa tekemään. Voi olla että saavat asustella kesään 2016 asti sisällä.
Turbo Pube(Capsicum pubescens)
Turbo Pube(Capsicum pubescens)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti