tiistai 19. toukokuuta 2015

Pian tomaatitkin kukkii

Osta heti, klikkaamalla mainosta!

Tomaatit näyttää hyvinvoivilta kasvihuoneessa. Muutamassa jo kukanalkuja. Taitaa oottaa vielä vähän lämpöisempää, että avaa kukkansa. Vielä illalla yhdeksän maissa näin hienosti paistoi aurinko. No ei sitä muuten tänään ole paljon näkynytkään.
Runkotomaatti kukkii
Runkotomaatti kukkiiToinen kukkivista tomaateista. Jos luumutomaatin purkissa luki luumu ja kirsikkatomaattien purkeissa kirsikka, niin päättelisin nämä noirmaaleiksi tomaateiksi, kun purkissa ei lukenut mitään.
Runkotomaatti kukkii
Runkotomaatti kukkiiVähän hitaalta tuntuu chilin kasvu, kun vielä suht viileää. Mutta kun vertasi kymmenen päivää vanhaan kuvaan, niin olihan siellä uutta lehteä tullut ihan kivasti. Molemmat alla olevat Cayenne Long Slimit kukkii aika kovaan, enää en taida kukkia nyppiä pois.
Chili kasvaa
Chili kasvaaEdellinen omistaja oli päästänyt vähän ruusut leviämään/rehottamaan. Kolmen päivän työmaa oli laittaa 10x10m alue ruusuja nurin. Vielä olisi paljon ruusuja, mitkä pitäisi syöttää silppuriin tai polttaa isolla kasalla pois.
Ruusujen leikkaus
Ruusujen leikkaus

2 kommenttia:

  1. Chilien, kuten myös tomaattien kehitys hidastuu kun ne siiretään viileään. Tähän päälle uudet ruukutukset. Jarrua kestää yleensä 2-3 viikkoa, mutta sitten lähtee. Ravinteita kannattaa kuitenkin antaa tasaisesti, vaikka kasvua ei nyt näkyisikään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisia 1.6EC litkuja olen antanut. Heti kun alkaa kasvu kunnolla, niin rupean nostamaan. Eikös se ole aika hyvä, kun alkaa rypäleitä kertymään lehtien alapinnoile, niin palataan vähän laimeampaan. Jos tänään kaikki kasvihuoneeseen menevät kasvihuoneseen...

      Poista