lauantai 2. toukokuuta 2015

Multaa ja turvetta kasvihuoneeseen

Osta heti, klikkaamalla mainosta!

Kasvihuoneen esivalmistelut. Passatin perä oli aika alhaalla, kun siellä oli kahdeksan säkkiä puutarhaturvetta, 80l / säkki. 
Belinda puutarhaturve NPK-Arvo 13-15-17
Kekkilä puutarhamulta NPK-Arvo 15-10-16
Passatin peräluukku kohtalaisen täynnä.
Passatin peräluukku kohtalaisen täynnä.
Nätistihän ne turvesäkit liikkuivat kunnon kärryillä.
Multakärryt
MultakärrytKolme säkkiä multaa.
Multaa.
Multaa.


Elintarvikekäytöstä poistetut, pikkuvikaiset laatikot käyvät vielä hyvin kasvihuonekäyttöön. Pohjalle puutarhamultaa noin 5cm ja loput puutarhaturvetta. Vähän chilitunarin ohjetta mukaillen. Olisin laittanut kanankakkaakin, mutta pidin sitä arvokkaana. 20litraa maksoi 20€. Saattaa johtua siitä, että naapurissa on muutama iso kanala. Tuohon määräänkin olisi mennyt kanankakkaa aika paljon. Yhteen laatikkoon tuli 42l multaa/turvetta.
Kasvualustat valmiiksi.
Kasvualustat valmiiksi.Aluksi chilintaimia 2-3 per astia. Sitten jos näyttää ahtaalta, niin heitellään heikoimmat pihan puolelle, rajoittamattomaan juuritilaan, missä ei tule kattokaan hetkeen vastaan.
Kasvihuoneessa astioita 16 kpl.
Kasvihuoneessa astioita 16 kpl.Puutarhaturvetta meni 7 säkkiä ja puutarhamultaa 3 säkkiä. Sponsorihan näille kasvatusalustoile pitäisi olla.
Pussit tyhjennetty.
Pussit tyhjennetty.

3 kommenttia:

 1. Kiva tunniste: "jouset kovilla". :D
  En noista multien ravinnearvoista oikein perusta, kun lähden heti kastelemaan voimakkailla lannokevesillä. Belindan säkkiin on lipsahtanut virhe tuohon npk-arvoon (katoppa mitä sama on ruotsiksi). Belindan lannokkeista osaan sanoa sen, että tuote on lannoitettu multicote lannoitteella, joka liukenee hitaasti ja antaa siten pitempään ravinteita.

  Turpeen kulutusta saa hillittyä käyttämällä jo kertaalleen käytettyä turvetta uudestaan. Meillä kiertää chiliturpeet seuraavana vuonna tomaatille ja sieltä kolmantena vuonna kukille. Tänä vuonna tomaatit kasvavat ammattipuutarhan kertaalleen käytetyssä penkkiturpeessa. Myös toisen ammattitarhan paprika ja kurkkusäkkejä on otettu käyttöön maanparanteena, mutta myös suoraan sellaisenaan kovien ravinnearvojen takia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsalaisille NPK-Arvo on 13-7-14 :D
   Valmistajaan yhteyttä, harhaanjohtavaa markkinointia, koko kesän kasvatukset pilalla ja miljoonakorvaukset.
   Taitaa kyllä olla parempi tuo ruotsalainen versio.

   Ei voi kierrättää multaa ekalla kasvatuskaudella. Tai ehkä tokalla, viimekesänä oli kaksi apachea kasvamassa lasisessa kurkkupurkissa. :D

   Tunnisteet pitää olla aina kohdallaan, joku voi vaikka niiden vuoksi eksyä googlesta. Alimman kuvan kuvateksti taitaa olla samaa luokkaa.

   Poista
 2. Suomalainen on parempi juurikasvun kannalta. ;)

  Hyvät kuvateksit ja tunnisteet. Eiköhän google ohjaa perille. :D

  VastaaPoista