lauantai 24. syyskuuta 2016

Ensikauden vesiviljely suunitelmia Ebb & Flow

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Ensikaudelle kasvihuoneeseen suunitelmissa pelkästään vesiviljelyä. Vesiviljelyyn on päädytty, koska tällä kaudella se on todella näyttänyt kuinka kovaa kasvuvauhti voi olla ja kuinka mahdottomasti satoa voi tulla yhdestäkin kasvista.
Tuleva järjestelmä perustuu Ebb & Flow vesiviljelyyn. Alla olevassa kuvassa on piirtämäni hahmotelma tulevista järjestelmästä.ebbiblogi
Astian koko on 300cm x 40cm. Pohja on 13mm vesivaneria ja reunat ovat 95 x 45mm kestopuuta. Astia päälystetään sisäpuolelta muovilla tiiviyden takaamiseksi ja puutavaran käyttöiän pidentämiseksi.
Kasvihuoneen koko on 600cm x 300cm, joten näitä tulee kaksi peräkkäin molemmille sivuille ja keskelle, eli yhteensä kuusi kappaletta.
Vihreät putkenpätkät ovat ylivuotoputkia, minkä päälle tulee verkko, mikä estää hydrosoran valumisen alasäiliöön ja putken tukkeutumisen. Keskellä oleva musta reikä on pumppua varten, alla olevasta säiliöstä pumpataan ravinnelios tähän 3-4 kertaa vuorokaudessa.
Pumpun pysähdyttyä ravinnelios valuu takaisin alla olevaan säiliöön, jättäen hydrosoran sopivan kosteaksi kasveille.
Tilavuus tällä on ylivuotoputkiin saakka (8cm) 72 litraa, joten alla olevien säiliöiden koko saisi olla noin 100l minimissään. Haasteena se, että astian pitäisi olla mahdollisimman matala, niin että kasvit ei ole heti kasvanut katoon saakka.
Jokaiseen astiaan voisi sitten laittaa automaatti-täytön esim 1000 litran säiliöstä, niin että huoltoväli on vähän pitempi, eikä tarvitse heti pienenkin loman aikana saada jostakin apuja ravinnelioksen lisäämiseen.
Ideoita 100l säiliöiksi otetaan vastaan!

2 kommenttia:

 1. Miten saat muovin tiiviiksi (sädettävien?) ylivuotoputkien kohdalta? Ja mitä muovia ajattelit käyttää?
  Itsellä ollut ajatuksena aika vastaavanlainen enkä oikein vielä ole noi läpivientiongelmat ratkaissut kun kaikki esimerkit olettaa että astia on suoraan alapuolella, eikä ainakaan minun tapauksessa niin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovi liotetaan asetooniin, jonka jälkeen sen voi levittää maaliruiskulla tai siveltimellä.
   Hyvillä tuloksilla on myös asetoonin sekaan liotettu CD-Levyjen kirkasta muovia olevia kuoria.

   Ruohetta löytyy esim täältä:
   http://samfishing.fi/kauppa/product_info.php?cPath=74_73_172&products_id=536

   Poista