lauantai 28. toukokuuta 2016

Kasvien tarkkailua, tuholaisten varalta

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Jos chileihin pääsee tulemaan tuholaisia, niin mahdollisimman varhainen havaitseminen on aina tärkeää, niin torjunta päästään aloittamaan mahdolliimman varhaisessa vaiheessa. Torjunta voi olla vaikeaa, kun vihannespunkit tai kirvat ovat päässet leviämään liikaa.
Kirvat on helppo havaita paljaalla silmällä, mutta vihannespunkkia ei paljaalla silmällä tahdo erottaa. Aina kun näkee allaolevan näköistä seittiä chileissä, niin ensimmäisenä tulee mieleen, että ei kai vaan vihannespunkit ole iskenyt.verkko
Ylemmän kuvan verkkoon on syyllisenä hämähäkkit, niitä on kasvihuoneessa montaa eri lajia. Hyvä niin, syövät kirvoja ja vihannespunkkeja ym pienempiä tuholaisia.hamis
mikroskooppi


Katselen aina sillontällön chilinlehtiä pianoismikroskoopilla, siltä varalta, että jotakin löytyisi. Yleensä jos lehti näyttää jotenkin erikoiselta, niin tulee vilkaistua.
Viimekaudella ei ollut mitään ötököiden kanssa, koska käytössä oli Neem-öljy, jota suihkuteltiin kerran viikossa ennaltaehkäisevästi.
En voi varmasti sanoa, että ötökättömyys johtuisi Neem-öljystä, mutta vaikka viimekaudellakin kasvihuoneessa kävi silloin tällöin kirvoja lentelemässä, niin eivät ne kuitenkaan jääneet chileihin munimaan ja lisäntymään.
Pienoismikroskoopit ja Neem-öljyn löydät chilinkasvattajat.com verkkokaupasta.


Rocoto Mexican Red kasvaa hurjaa vauhtia.mexicanred

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti