maanantai 16. toukokuuta 2016

Ensimmäiset chilit ulos kasvamaan

 

Ehkä hieman aikaisessa, mutta tänään vietiin ensimmäiset chilit ulos, ei kasvihuoneeseen, eikä terassille vaan oikein ulos ja istutettiin maahan. Jos yöpakkasia tulee vielä, niin huonostihan tässä käy, mutta jos ei tule, niin näistähän voi jopa tulla satoa. Penkkiin istutettiin 10kpl Lemon Drop chiliä.

Istutuspaikkana on kakkosnelosista tehty kehikko, missä kasvoi viimevuonna punasipulia ja porkkanoita. Rikkaruohojen valtaama kasvimaa muuttui paljon puolessatunnissa, vaikka nokkosia ja vuohenputkia olikin reilusti. Ruohosipulit saivat jäädä chilien kavereiksi.ennen-jälkeen

 

Samalla vaivalla löytyi myös jokunen onkimato, kun tuossa kaiveli, saa viikonloppuna viedä tuota 5v poikaa ongelle, ensimmäistä kertaa tälle kesää.madot

Chilinkasvattajat.com verkkokauppa viherpiipertäjille!

3 kommenttia:

 1. Ei se ole pelkästään hallaöistä kiinni. Jos tulee "normaali" eli kylmä kesä, nuo eivät kasva paljoakaan. Lämpimänä kesänä voi toki saada satoakin. Minä olen yleensä pelannut varman päälle ja kasvattanut ulos vietävät vähintään kukkimaan, mieluummin raakileille sisätiloissa. Lajikkeesi on kyllä lupaava, ei liian vaativa.

  VastaaPoista
 2. Täällä chilejä ei sinällään pysty istuttamaan maahan. Sen verran lehtokotilot verottavat lehtiä ja johtaa sitä kautta kuolemaan. Tämä kesä näyttää alustavasti paremmalta ja siitä iso kiitos vähälumiselle talvelle. Muutama villi on tosin majaillut jo ulkosalla muutamia päiviä, mutta katsotaan miten ne pärjäävät jatkossa. Viime kesänä rocoto oli ainoa satoaja muiden jäädessä nollille.

  VastaaPoista
 3. Testihän se on, syksy näyttää. Ei kahta noin kylmää kesää voi tulla peräkkäin, kun viimekesä oli.
  Täällä ei onneksi lehtikotiloita ole.
  2014 Apachet ainakin teki satoa samassa paikassa. En edes kastellut niitä koko kesänä :D

  VastaaPoista