sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kasvihuoneessa kesä jatkuu

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Kasvihuonekausi aloitettiin tänävuonna 17. helmikuuta, samoihin aikoihin accuwather, nasa ja Pekka Pouta ennusti todella aikaista ja lämmintä kevättä, toisin vaan kävi, en muista, että ikinä olisi ollut näin kylmää kevättä. Monena vuonna toukokuun alussa on ollut todella lämpimiä ilmoja, aivan jo kesän tuntua. Nyt ei oikeen kesäiseltä tunnu, vaikka foreca kyllä jo lupasi huomisesta alkaen aurinkoisia ilmoja ja päivälämpötilojen olevan jopa kymmentä astetta plussan puolella.
Vanhakansa sanoo, että kun kevät on näin myöhässä ja kylmä, niin kesä sitten taas olisi todella poutainen ja lämmin, oikein intiaanikesä. Olisi se kiva, kun pitkästä aikaa tulisi oikein kuiva ja lämmin kesä. Noin 10 vuotta sitten oli Etelä-Pohjanmaalla niin lämmin ja vähäsateinen kesä, että nurmikkoakaan ei tarvinnut leikata kun pari kertaa kesän aikana. Paljon nurmikko paloikin, kuivuuden takia, sellainen kesä olisi minun makuuni.
Tomaatit kukki 5

Kasvihuoneessa kesä jatkuu, vaikka ulkona tulikin yli 10cm lunta. Onneksi tuohon säätilaan voi itse vaikuttaa, ainakin kasvihuoneen sisällä.

Laukaus tomaatti tekee kerrannaisia kukkia, eli samaan kukkaan tulee useampi kukka päällekkäin, eli voisiko tätä nyt sitten verrata ihmisellä kaksosten tai kolmosten syntymään. Laukaus tomaatin kukatkin ovat todella suuria muihin somaatinkukkiin verrattuna.
Tomaatit kukki

 Osalla tomaateista on jo korkeutta 50cm multapinnan yläpuolella.

Tomaatit kukki 4

Tomaatti kukkii, lajiketta en muista ulkoa.Tomaatit kukki 3

Tomaatti kukkii, lajiketta en muista ulkoa.
Tomaatit kukki 2

Trinidad Moruga Scorpionista kerättin kasvihuoneesta välisato, nyt pääsee Trinidad Moruga Scorpion aloittamaan pääsadon valmistamisen kasvihuoneessa.Tomaatit kukki 6

2 kommenttia:

  1. Intiaanikesä tarkoittaa lämmintä jaksoa myöhään syksyllä, kun kylmät kelit ovat jo alkaneet. Se ei tarkoita oikein lämmintä ja poutaista kesää. Vanhakansa tuntee kyllä käsitteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin uutta tietoa, mutta kyllä tuolla valtamediassakin näytetään puhuvan intiaanikesästä, kun tarkoitetaan poutaista ja lämmintä.

      Poista