maanantai 24. huhtikuuta 2017

Huhtikuun loppu kasvihuoneessa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!Kasvihuoneessa kasvu on hyvässä vauhdissa, chilit ovat tottuneet muuttuneisiin olosuhteisiin ja nyt kasvu jatkuu kovaa vauhtia 6-7 kuukautta. Kerrankin ollaan niin aikaisin aloitettu, että kaikenlaiset kasvua hidastavat muutokset ovat jo ohi. Tässä vaiheessa pitäisi koputtaa puuta, että mitään yllätyksiä ei tulisi, mikä tekee lisäviivästyksiä kasvuun. Pelätään pahinta ja toivotaan parasta.

Charapita kasvaa hyvinvoivan näköisenä, lannoitevahvuus 1.6 EC. Lannoitteina Chili Plus kasvu ja sato.
Kasvihuone huhtikuu 2

Aina kun tomaatit ja chilit siirretään sisältä kasvihuoneeseen, niin kasvu pysähtyy noin kolmeksi viikoksi, koska olosuhteet muuttavat kerralla niin paljon. Yhtäkkiä sisällä kasvaville taimille tuleekin viileämpiä öitä ja auringonvalon määrä on moninkertainen ikkunalla saatuun valoon verrattuna.
Jalapeno vähän käpristelee lehtiään ylöspäin, koska lannoitevahvuus sille on vähähän liian vahva.
Kasvihuone huhtikuu 3

Kaikki chilinsiemenet 2,5€ Chilinkasvattajat.com verkkokaupasta!


 Tomaatti kasvaa sulassa sovussa chilien kanssa samassa putkessa.
Kasvihuone huhtikuu

Chocolate Habanero on viimekesänä kasvanut kasvihuoneessa ja se leikattiin syksyllä 5 cm korkeaksi. Habanero on ollut koko talven vähällä valolla ikkunalla ja nyt kasvu alkaa käynnistyä uudestaan kunnolla.
Kasvihuone huhtikuu 4

Habanero vähän kukki talven aikana ikkunalla, vähäisestä valosta ja viileästä ilmasta johtuen chilit jäivät todella pieneksi. Muutama chili alkaa olemaan kypsänä.
Kasvihuone huhtikuu 5

Talven yli säilytetty Naga Morich poltti suurimman osan lehdistään kasvihuoneeseen siirrettäessä, mutta nyt kasvu on todella kovaa, uutta oksaa ja lehteä tulee koko varren matkalta.
Kasvihuone huhtikuu 6

Kurkutkin ovat hyvällä alulla, ne on istutettu suoraan kasvihuoneeseen siemenestä.Kasvihuone huhtikuu 7

Kasvihuoneessa automaattiavaaja availee jo luukkuja, tänään ennen automaattiavajien kiinnitystä kasvihuoneessa oli lämmintä 38 astetta.Kasvihuone huhtikuu 12

Lehtisalaatti kylvettiin suoraan kasvihuoneeseen ja pian se on syöntikunnossa. Nyt oli maku kohdallaan, vaikka olivat vielä pieniä.
Kasvihuone huhtikuu 9

Kiinankaalitkin ovat hyvässä kasvuvauhdissa, nämäkin on kylvetty suoraan kasvihuoneeseen.Kasvihuone huhtikuu 10

Lollo Rosso salaatti on myös hyvässä alussa. Lollo Rosso istutettiin tarkoituksella pari viikkoa lehtisalaattia myöhemmin, niin salaattia olisi koko ajan saatavilla. Taas jokusenpäivän kuluttua saisi laittaa salaattia lisää kasvamaan.Kasvihuone huhtikuu 8

Ruohosipulikin kasvaa harvakseltaan, vähän tiiviimminkin olisi voinut istuttaa, mutta kun ruohosipulista ei ollut kokemusta ennemmin.
Kasvihuone huhtikuu 11

1 kommentti:

  1. Meillä on ollut niin kylmiä öitä, etten ole uskaltanut vielä taimia kasvihuoneeseen siirtää. :-/ Viime syksynä hauduttelin vahingossa yhtä chiliä toppahaalarini rintataskussa. Päätin ottaa tästä kuivuneesta palosta siemenet talteen ja mukavana yllätyksenä ne lähtivätkin hyvin itämään. Tai siis oikeastaan nyt miulla on kasvamassa oikein chilipuska. Ihan vartavasten talteen otetut siemenet eivät itäneet, joten näitä taskuchilin siemeniä tuli laitettua himppusen verran useampi itämään yhteen ruukkuun... :,D Pitää alkaa tupsua pikkuhiljaa harventamaan ja koulia taimet omiin ruukkuihin. :P En tiedä chilimme lajiketta, mutta tykästyin siihen kovasti <3. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista