perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kasvihuoneen lämmityskuluista

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Kasvihuoneen lämmityskuluista on tullut paljon lisäkyselyitä, nyt kun kasvihuonekausi alkoi todella aikaisin tänävuonna. Nyt kasvihuone on ollut lämpimänä noin kuusiviikkoa ja lämmityskulut on tulleet aika hyvin selville.
Kasvihuone on 18m2 kaarikasvihuone 6mm kennolevyllä. Kasvihuoneen minimilämpötilaksi on asetettu 20 astetta. Lämitykseen kuluu keskimäärin vuorokaudessa noin 5-7l polttoöljyä. Eli vuorokauden hinnaksi muodostuu noin 5-7€, joku sanoo, että hullua hommaa laittaa tuollainen määrä rahaa kasvihuoneen lämmittämiseen, mutta voisi sen rahan huonomminkin käyttää.
Lopetin tupakanpolton 4 viikkoa sitten ja siihen meni sama määrä rahaa, tai jopa enemmänkin, kuin kasvihuoneen lämmittämiseen ja se se vasta rahan polttamista olikin ja erittäin epäterveellistä. Jos nyt tuo tupakoimattomuus jatkuisi loppuelämän, eikä enää ikinä toivottavasti siihen ratkea.
Kasvari


 Kauden aloitus ei ollut paras mahdollinen, vesiviljelyyn tulevat kasvit olisi pitänyt alusta asti pitää vesiviljelyssä, eikä ensin kasvattaa multakasvatuksessa. Silloin kun chilit kylvettiin, ei vielä ollut täyttä varmuutta siitä, tuleeko chilit vesi vai multakasvatukseen. Chilien juuret eivät olleet keriinnyt kasvamaan niin pitkiksi, että ne olisivat kunnolla päässeet ottamaan ravinteita putkiNTF:n pohjalta, mutta nyt jo juuret alkavat olemaan hyvällä mallilla ja kasvu pääsee kunnolla käyntiin. Vesiviljelyssä kasvuvauhti on todella hurjaa, kun se pääsee kunnolla alkuun ja juuret pääsevät kunnolla ottamaan ravinteita.

Ravinnelioksen vahvuus on tällä hetkellä 1.0 EC, mikä näyttää olevan aika optimaalinen vahvuus tämän kokoisille chileille. Chilin lehdet ovat vähän kupin muodossa ylöspäin, mikä on merkki vahvasta lannoituksesta, mutta se ei vielä ole liian vahvaa, koska lehdet eivät rullaudu tuon pahemmin. Lannoitteena Chili Plus lannoitteet.
Kasvari 2

2 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä ja mielestäni jokainen kyllä määrittelee ihan itse mitä harrastukseensa panostaa eikä kasvihuoneharrastus ole hullua hommaa jos vaikka huonetta lämmittäisi keskitalvella, jotkut vaan eivät halua panostaa tähän harrastukseen ja kaikki pitää olla mahdollisimman halpaa ja lopputulos on sitten mitä on ja omaa harmitusta puretaan muualle.
  Itse olen myös joskus törmännyt vastaavaan koska omaankin kasvihuoneharrastukseen kuluu rahaa oli kyse sitten lämmittämisestä, lamppujen polttamisesta tai vaikka tarvikkeista, mutta omapahan on asiani miten paljon panostan ja tärkeintä on että nauttii omasta harrastuksesta meni rahaa tai ei.

  VastaaPoista
 2. Moi

  Vinkki lämmityskulujen puolittamiseen. Kaveri lämmittää 70 neliön autotallia UPO Kultaliekki -kaminalla. Se on -60 tai 70- luvun diesel kamina. Kaveri käyttää polttoaineena seosta joka on puolet dieseliä ja puolet autokorjaamoista noudettua jäteöljyä. Jäteöljyt saa kuulemma ilmaiseksi. Se nokeaa paikat nopeammin kuin puhdas dieseli, mutta hän ei koe tätä mitenkään hankalana tekijänä.

  Tuotahan voisi syöttää vaikka ajoneuvokäyttöön tarkoitetulle Webastolle ja muutama vesikiertopatteri kavihuoneeseen. Halpa ja tehokas.

  VastaaPoista