tiistai 21. maaliskuuta 2017

Auringossa on voimaa

Osta heti, klikkaamalla mainosta!
Auringossa tuntuisi olevan tehoa reilusti enemmän kun muina vuosina, tai ainakin siltä tuntuu. Muina vuosina tomaatteja ja chilejä ei ole tarvinnut kasvihuoneeseen siirtäessä suojata mitenkään auringolta, koska kasvihuonekausi on aloitettu niin aikasin, että kasvit ovat ehtineet tottumaan päivittäin lisääntyväään aurinkonvaloon, eikä polttoviotuksia ole päässyt tulemaan. Saattaa myös olla, etta aurinkoisia pilvettömiä päiviä sattui muutama peräkkäin, heti kasvihuoneeseen siirron jälkeen.
Auringonvalon polttavalta vaikutukselta voi suojautua totuttelemalla auringonvaloon vähän kerrallaan, tai sitten asettelemalla hallaharsoa varjostamaan muutamaksi päiväksi.
Hitaasti totuttelemalla hyvä aika on tuplata joka päivä auringonvalossa olo.
1 päivä 15min
2 päivä 30min
3 päivä 1h
4 päivä 2h
5 päivä 4h
6 päivä pitäisi jo kasvien olla tottunut auringon uv säteilyyn, niin, että lehdet eivät enää pala.


Kaikki chilinsiemenet 2,5€ / lajike, kikkaa tästä!

Tomaateista muutamalla vanhemmat lehdet karähtivät auringossa, kuten allaolevasta kuvasta näkee, samoin muutama chili käräytti muutaman lehden. Mitän pysyvää vahinkoa näistä ei yleensä tule, nuo tomaatin uudet lehdet ovat jo tottuneet auringonvaloon, ja ne kestävät vaikka minkälaista paahdetta. Nuo alemmat lehdet olisi pian poistettu jokatapauksessa.
Kasvari


Muuten kasvihuoneessa näyttää kaikki olevan mallillaan, toisessa putkiNTF:ssä on 15 kpl chiliä kasvamassa, toisessa on vasta muutama tomaatintaimi, koska osa chilintaimista piti vielä siirtää takaisin ämpärihydroon, koska juuret eivät olleet tarpeeksi pitkiä, ylettyäkseen putkenpohjalla virtaavaan ravinneliokseen.
Kasvari 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti