lauantai 17. joulukuuta 2016

Sopivasti tulinen joulukinkku

 

Moni chilinystävä miettii, että miten joulukinkkuun saisi vähän tulisuutta, niin että muu perhekin pystyisi kinkkua syömään.

Jos käytettävissä on leivinuuni, niin suosittelen ehdottomasti tekemään kinkun siellä. Leivinuunin lämpötilan ollessa noin 120c, laitetaan kinkku paistumaan. Leivinuunissa lämpö koko ajan laskee, kun kinkun sisälämpö on noin 84c, niin kinkku on todella murea ja maukas. Leivinuunissa kinkku ei myöskään kuivu, niin kuin sähköuunissa.

Chilinsiemenet 2,5€/10kpl. Klikkaamalla tästä!

Atrian ohje sähköuunissa kinkun paistamiseen.habanero-210414

Kinkun kuorrutus tehdään paistamisen jälkeen ja yleensä siihen käytetään sinappia ja korppujauhoja. Sinappi sivellään kinkun pintaan ja ripotellaan päälle korppujauhetta. Laitetaan uuniin 250c, niin pitkään, että väri on kauniin vaaleanruskea(noin25min)Kuorrutukseen käytin NagaSinappia. Sinapin teko ohjeen löydät tästä!habanero-212929

Leivinuunissa valmistettu kinkku pitää kosteuden hyvin, eikä kinkusta tule kuivaa ylikypsänäkään.habanero-213058

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti