torstai 24. marraskuuta 2016

Satoa ympäri vuoden

 

Satoa valmistuu nykyään ympäri vuoden. Kasvihuoneesta on otettu jokuinen chili sisälle kypsyttämään marjat loppuun. Osa kasvaa keinovalon alla ja osa kypsyttelee satoa, ikkunalla, huonolla valolla, jonka näkeekin selvästi kasveista, että valo on ollut vähäistä.

Varaslähtö Black Friday alennuspäivään, Chilinkasvattajat.com verkkokaupassa nyt kaikki tuotteet –20% alennuksessa!Nimetön-4

On tuo tuore chili vaan niin mahdottoman herkullista, että mielellään siihen vähän panostaa talvikuukausina, niin siitä saa nauttia ympäri vuoden. 300W LED-Kasvivalaisin kuluttaa sähköä noin 7€ kuukaudessa ja se riitää useammallekkin kasville sadontuotantoon. Moni muu harrastus maksaa kymmenkertaisia määriä kuukaudessa.

Kaupasta tuoretta chiliä ostaessa tuo 7€ tulee helposti hinnaksi, eikä ole mitään tietoa, kuinka vahvoja myrkkyjä kasvattaessa on käytetty. Nuo myrkkyjen määrät ovat monessa maassa paljon korkeammat, koska niiden käyttöä ei ole ollenkaan niin tarkasti säädelty, kuin suomessa.

 

Satoa kypsyttelee Chocolate Fataliimäää-2

Bolivian Rainbow tekee myös paljon marjoja, kuvaan vaikea saada kaikki marjat lehtien takia,koska marjat ovat pieniä.määä-3

Villichili Charapita kypsyttelee taas reilusti marjoja. Tämä on kyllä todella herkulinen tapaus kuivattuna ja jauhettuna.määä-4

 

Chocolate Habanero on ollut erittäin huonolla valolla, tai oikeastaan ilman valoa. Lehtien määrä ja väri kertoo sen aika selvästi, että valo on ollut vähissä.määä

1 kommentti:

  1. Suomessa on onneksi Tulli, Tullilaboratorio ja Evira, joten tullista harvemmin tulee läpi myrkytettyjä elintarvikkeita. ;) Mutta joo, oma on aina oma. :)

    VastaaPoista